Home Business / Technology Microsoft prezanton zyrën e re të AI në Mbretërinë e Bashkuar
Microsoft prezanton zyrën e re të AI në Mbretërinë e Bashkuar
0

Microsoft prezanton zyrën e re të AI në Mbretërinë e Bashkuar

0
0

Microsoft po hap një zyrë të re në Londër kushtuar kërkimit dhe zhvillimit të inteligjencës artificiale (AI).

Shefi i inteligjencës artificiale të firmës së teknologjisë, Mustafa Suleyman, tha se do të reklamojë role për “individë të jashtëzakonshëm” në javët dhe muajt e ardhshëm.

Por ai nuk ka thënë se sa vende pune do të hapen.

Microsoft është një investitor i madh në OpenAI-krijuesin ChatGPT, i cili vetë hapi një zyrë në Londër në 2023.

“Ka një grup të madh talentesh dhe ekspertize të AI në Mbretërinë e Bashkuar,” tha zoti Suleyman në një postim në blog.

“Microsoft AI planifikon të bëjë një investim të rëndësishëm dhe afatgjatë në rajon ndërsa ne fillojmë të punësojmë shkencëtarët dhe inxhinierët më të mirë të AI në këtë qendër të re të AI.”

Suleyman bashkëthemeloi laboratorin kërkimor të AI DeepMind në MB, i cili u ble nga Google në 2014.

Ai lançoi start-upin e tij të AI, Inflection AI, në 2022, përpara se t’i bashkohej Microsoft në mars.

Ai tha se inxhinieri i AI Jordan Hoffmann – i cili gjithashtu ka punuar për DeepMind dhe Inflection – do të drejtojë punën në zyrën e re.

“Microsoft AI London do të nxisë punën pioniere për të avancuar modelet më të avancuara të gjuhës dhe infrastrukturën e tyre mbështetëse,” tha zoti Suleyman.

Shefi i Microsoft AI Mustafa Suleyman tha se firma do të “shtyjë kufijtë e asaj që është e mundur me AI dhe do t’i shtrijë përfitimet për çdo person dhe organizatë në të gjithë Mbretërinë e Bashkuar”.

Suleyman tha se zyra e re në Mbretërinë e Bashkuar do të “bashkëpunojë ngushtë” me stafin në OpenAI, në të cilin ka investuar shumë.

Microsoft tha më parë se do të ndërtonte investimin e tij fillestar prej 1 miliard dollarësh (790 milion £) në OpenAI me një partneritet “shumëvjeçar, shumë miliardësh” në fillim të 2023.

Që atëherë, ajo ka premtuar mbështetjen e saj për shefin ekzekutiv të OpenAI, Sam Altman, veçanërisht gjatë largimit dhe rivendosjes së tij kaotike në krye të firmës në nëntor.

Që atëherë, Microsoft është bërë kompania më e vlefshme e listuar në botë, me vlerën e saj të tregut që arrin më shumë se 3 trilion dollarë.

Ai tha se njoftimi i zyrës së saj në Londër “duhet të shihet si një votë e madhe besimi për Mbretërinë e Bashkuar nga një prej lojtarëve kryesorë të industrisë globale të teknologjisë”.

“AI tashmë po i ndihmon njerëzit të punojnë në mënyrë më efikase dhe kreative, dhe është jetike për statusin e MB-së si një ekosistem teknologjik lider në botë që ajo të mbetet në ballë të kërkimit dhe inovacionit në teknologji,” shtoi ai.

Linku: https://www.bbc.com/news/articles/c3ger7j9vzpo

Burimi i fotos:pexele.com

tags: