Home Business / Technology Themeluesi i Tesla zbulon diçka të re në lidhje me teknologjinë AI
Themeluesi i Tesla zbulon diçka të re në lidhje me teknologjinë AI
0

Themeluesi i Tesla zbulon diçka të re në lidhje me teknologjinë AI

0
0

Themeluesi i kompanisë xAI të inteligjencës artificiale, Elon Musk ka zbuluar diçka që nuk është e keqe, por përgjithësisht po konsiderohet kështu.

Ndërsa fliste në një konferencë teknologjike të enjten, bashkë-themeluesi i krijuesit të ChatGPT OpenAI tha, duke iu referuar AI që vjedh punët e njerëzve: “Ndoshta asnjë prej nesh nuk do të ketë punë”.

Miliarderi 52-vjeçar tha gjithashtu: “Nëse dëshiron të bësh një punë që është disi si një hobi, mund të bësh një punë. Por përndryshe, AI dhe robotët do të ofrojnë çdo mall dhe shërbim që dëshironi.”

Musk tha gjithashtu se në të ardhmen vendet e punës do të bëhen fakultative, duke shtuar se që ky skenar të funksionojë, duhet të ketë të ardhura të larta universale – të mos ngatërrohen me të ardhurat bazë universale, sipas CNN.
Që nga fillimi i garës së teknologjisë, kompanitë e mëdha kanë investuar miliarda dollarë për të zgjeruar aftësitë e tyre të AI, duke nxjerrë sisteme të reja që janë si njeriu.

Inteligjenca artificiale dërgoi valë tronditëse në mbarë botën kur chatboti gjenerues i AI ChatGPT doli në treg në vitin 2022 i zhvilluar nga OpenAI i mbështetur nga Microsoft.
Që atëherë, ekspertët kanë shprehur shqetësime në lidhje me AI që zëvendëson punët e njerëzve dhe ky zhvillim i shpejtë gjithashtu i inkurajoi ata të shkruanin një letër që nënvizonte se si AI përbën një kërcënim ekzistencial për njerëzit.

Për të pasur kuptim në jetë, Musk tha: “Nëse kompjuteri dhe robotët mund të bëjnë gjithçka më mirë se ju, a ka kuptim jeta juaj? Unë mendoj se ndoshta ka ende një rol për njerëzit në këtë – në atë që ne mund t’i japim kuptim AI.”
Linku: https://www.geo.tv/latest/545764-musk-reveals-something-which-is-not-bad-as-thought
Burimi i fotos:pexele.com

tags: