Home Lifestyle 6 arsye pse largimi nga një marrëdhënie jo e shëndetshme është kaq e vështirë
6 arsye pse largimi nga një marrëdhënie jo e shëndetshme është kaq e vështirë
0

6 arsye pse largimi nga një marrëdhënie jo e shëndetshme është kaq e vështirë

0
0

1 Marrëdhëniet jo të shëndetshme kanë pjesë të mira.

Edhe marrëdhëniet thellësisht të pashëndetshme mund të përmbajnë të qeshura dhe momente të vecant. Ato pjesë të mira mund të duken si pasqyrimi më i saktë i marrëdhënies, ndërsa pjesët negative janë të vështira për t’u zgjidhur.

2 Disa qëndrojnë në marrëdhënie jo të shëndetshme nga nevoja ekonomike.

Disa qëndrojnë në marrëdhënie të dhimbshme ose jo të shëndetshme për shkak të varësisë ekonomike.

3 Marrëdhëniet e pashëndetshme ndjehen rehat.

Në marrëdhënie, shqetësimi i njohur mund të jetë më i preferuar se i panjohuri i të qenit vetëm ose në një marrëdhënie tjetër. Disa kanë një model të hyrjes në marrëdhënie jo të shëndetshme në mënyrë të përsëritur, duke e gjetur dhimbjen e njohur të dinamikave të ngjashme të rehatshme dhe të parashikueshme, nëse jo të lumtur.

4 Disa besojnë se të gjitha marrëdhëniet janë të pashëndetshme.

Disa mund të besojnë, nga papërvojë, se të gjitha marrëdhëniet janë po aq toksike sa ajo në të cilën janë. Një person në partneritetin e tyre të parë serioz mund të mos ketë perspektivë të dijë se ekzistojnë marrëdhënie të shëndetshme, të ndërsjella dhe të kënaqshme. Ata mund të besojnë vërtet se kështu funksionojnë marrëdhëniet dhe se është detyra e tyre të përshtaten.

5 Marrëdhëniet e këqija përforcojnë bindjet e dikujt për veten e tyre.

Marrëdhëniet jo të shëndetshme i lejojnë një personi të përforcojë besimet negative që ka për veten e tij. Nëse një person beson se është në thelb i padashur, qëndrimi në një marrëdhënie me dikë që i trajton keq mund të shërbejë si “provë” se perceptimi i tij është i saktë.

6 Marrëdhëniet e këqija kullojnë energjinë.

Marrëdhëniet jo të shëndetshme janë shumë punë dhe kjo punë mund ta bëjë të vështirë apo edhe të pamundur krijimin e rrethanave të nevojshme për t’u larguar. Kur një çift kalon nga lufta në grindje, ai lë pak kohë ose energji për t’u fokusuar në rritjen personale ose stabilitetin ekonomik.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/between-the-generations/202206/why-people-stay-in-terrible-relationships

Burimi i fotos:pexele.com