Home Business / Technology TikTok përballet me një pretendim të ri për shkeljen e privatësisë së fëmijëve
TikTok përballet me një pretendim të ri për shkeljen e privatësisë së fëmijëve
0

TikTok përballet me një pretendim të ri për shkeljen e privatësisë së fëmijëve

0
0

Komisioni Federal i Tregtisë i SHBA (FTC) i ka referuar Departamentit të Drejtësisë (DOJ) një ankesë kundër TikTok dhe kompanisë së saj mëmë kineze ByteDance për shkelje të mundshme të privatësisë së fëmijëve.

FTC thotë se hetimi i saj “zbuloi arsye për të besuar” se firmat “po shkelin ose janë gati të shkelin ligjin”.

Në një deklaratë për BBC News, një zëdhënës i TikTok tha se ata ishin të zhgënjyer nga vendimi.

Rasti është i ndarë nga legjislacioni i miratuar në fillim të këtij viti për të ndaluar TikTok në SHBA nëse ByteDance nuk e shet biznesin.

Rregullatori tha se hetimi i tij u përqendrua në shkeljet e mundshme të Aktit FTC dhe Aktit të Mbrojtjes së Privatësisë në internet të Fëmijëve (COPPA).

FTC tha gjithashtu se zakonisht nuk njofton se i ka referuar një ankesë DD-së, por në këtë rast mendoi se kjo ishte në interes të publikut.

COPPA rregullon mbledhjen, përdorimin dhe zbulimin e informacionit personal nga shërbimet online për fëmijët nën 13 vjeç.

Akti FTC synon “akte ose praktika të padrejta ose mashtruese” nga kompanitë.

Në përgjigje, një zëdhënës i TikTok tha se kompania nuk u pajtua me akuzat dhe se “kishte punuar me FTC për më shumë se një vit për të adresuar shqetësimet e saj”.

“Ne jemi të zhgënjyer që agjencia po ndjek një proces gjyqësor në vend që të vazhdojë të punojë me ne për një zgjidhje të arsyeshme,” shtuan ata.

Kur mund të ndalohet TikTok sipas ligjit të ri amerikan?

Një zëdhënës i DOJ tha për BBC News se ata “nuk mund të komentojnë përmbajtjen e referimit nga FTC kundër TikTok”.

Ligji u prezantua për të adresuar shqetësimet se TikTok mund të ndajë të dhënat e përdoruesve me autoritetet kineze – pretendime që kompania i ka mohuar.

Në maj, TikTok ngriti një padi që synon të bllokojë atë legjislacion, duke argumentuar se është një “ndërhyrje e jashtëzakonshme në të drejtat e fjalës së lirë” të kompanisë dhe 170 milionë përdoruesve të saj amerikanë.

Linku: https://www.bbc.com/news/articles/crgg7z9d8rxo

Burimi i fotos: pexele.com