Home Aktualitet Dyshohet për pastrim parash, ngrihet pasuria e këngëtarit të njohur grek
Dyshohet për pastrim parash, ngrihet pasuria e këngëtarit të njohur grek
0

Dyshohet për pastrim parash, ngrihet pasuria e këngëtarit të njohur grek

0
0

Ngrihen pasuritë e këngëtarit grek Antonis Remos për shkak të hetimit të pastrimit të parave dhe evazionit fiskal prej 1.5 milionë euro.

Antonis Remos, një këngëtar i njohur popullor grek, është nën hetim nga Autoriteti Kundër Pastrimit të Parave për evazion fiskal dhe pastrim parash të dyshuara në vlerën 1.5 milionë euro. Pronat e tij të luajtshme dhe të paluajtshme janë ngrirë si pjesë e sondës.

Remos, përmes avokatëve të tij, ka mohuar me vendosmëri çdo keqbërje. Asnjëherë nuk kam bërë evazion fiskal, asnjëherë nuk jam thirrur për shpjegim”, ka deklaruar ai.

Ai shprehu zhgënjimin e tij për zhvillimin e hetimeve, duke pohuar se “u informova me keqardhje dhe shqetësim të arsyeshëm se Autoriteti Kundër Pastrimit të Parave ka bashkangjitur të gjitha pasuritë e mia të luajtshme dhe të paluajtshme sepse mund të kem kryer veprën penale të evazionit fiskal. keqardhja vjen si rezultat i një procesi të fshehtë procedural që del në mënyrë të paligjshme në media, duke më ekspozuar kështu dhe pyetja ime është se nuk jam thirrur asnjëherë nga Autoriteti më i lartë për të dhënë shpjegime dhe prova, të cilat do të vërtetonin se nuk kam kryer tatimin. Shmangia mezi pres të marr një telefonatë menjëherë për të zbuluar se çfarë më atribuohet, në mënyrë që të heq çdo censurë kundër meje.

Hetimi nga Autoriteti ka zbuluar se dyshimi për evazion fiskal dhe pastrim parash nuk lidheshin me aktivitetet argëtuese të Remos, por me një kompani që ai zotëron.

Pas muajsh hetimi, Autoriteti vazhdoi me ngrirjen e aseteve të tij, duke përfshirë llogaritë personale, llogaritë e kompanive, varkat dhe potencialisht çdo kasafortë bankare, deri në shumën 1.5 milionë euro.

Kontrolli tregoi mospërputhje në deklaratat tatimore të Remos, duke vënë në dukje se gjatë pesë viteve të fundit, ai raportoi të ardhura prej rreth 50,000 € në vit, të cilat Autoriteti i konsideroi jashtëzakonisht të ulëta për një artist të shtatit të tij. Remos është i njohur për performancat e tij shumë të suksesshme që tërheqin një audiencë të konsiderueshme, duke përfshirë biznesmenë të shquar grekë dhe të huaj.

Të dhënat e mbledhura dhe konkluzionet e Autoritetit i janë dorëzuar Prokurorit Financiar, i cili tashmë po kryen hetimet. Kjo hetim nuk kufizohet vetëm në Remos, por po shtrihet edhe tek bashkëpunëtorët e tij.

Charalambos Vourliotis, President i Autoritetit Kundër Pastrimit të Parave, konfirmoi se provat ishin mjaft të forta për të garantuar ngrirjen e pasurive të Remos. Hetimi do të vazhdojë për të shqyrtuar detajet e dyshuara për evazion fiskal dhe pastrim parash.

Linku: https://greekcitytimes.com/2024/07/05/greek-singer-antonis-remos-assets-frozen-amid-e1-5-million-money-laundering-and-tax-evasion-investigation/

Burimi i fotos:https://www.facebook.com/search/top/?q=Antonis%20Remos%20

tags: