Home Lifestyle Pse studentët më të suksesshëm nuk kanë pasion për shkollën, sipas Business Insider
Pse studentët më të suksesshëm nuk kanë pasion për shkollën, sipas Business Insider
0

Pse studentët më të suksesshëm nuk kanë pasion për shkollën, sipas Business Insider

0
0

Për të qenë i suksesshëm, shumë njerëz besojnë se duhet të jesh i apasionuar. Pasioni i bën sfidat të këndshme. Ai i jep qëndrueshmëri të nevojshme për të shkëlqyer. Megjithatë, ekzistojnë disa shembuj ku pasioni nuk duket të jetë një përbërës i domosdoshëm për suksesin.

Një rast i tillë është suksesi akademik. Ju mund të mendoni se studentët e suksesshëm duhet të jenë të apasionuar për shkollimin e tyre dhe se ky pasion për shkollën do të llogarisë, të paktën pjesërisht, pse disa nxënës kanë sukses dhe pse disa nuk e bëjnë këtë.

Në vlerësimin më të fundit të PISA 2015, 72 shtete dhe ekonomi kontribuan. Testet e leximit, matematikës dhe shkencës, së bashku me një pyetësor rreth qëndrimeve, besimeve, zakoneve të të mësuarit dhe të ngjashme, administrohen në mostrat përfaqësuese kombëtare të 15-vjeçarëve në mbarë botën. Në sondazhet e mëparshme, katër opsione të thjeshta janë përdorur për të matur qëndrimet e nxënësve ndaj shkollës:

  • Shkolla ka bërë pak për të më përgatitur për jetën e të rriturve kur largohesha nga shkolla
  • Shkolla ka qenë një humbje kohe
  • Shkolla më ndihmoi të jepja besim për të marrë vendime
  • Shkolla më ka mësuar gjëra që mund të jenë të dobishme në një punë

Çfarë mund të bëhet? Të rriturit përgjegjës për marrjen e vendimeve për shkollimin duhet të jenë më të vetëdijshëm për ndikimet afatgjata që përvoja e shkollës mund të ushtrojë mbi qëndrimet dhe besimet e nxënësve. Një vëmendje më e theksuar duhet gjithashtu t’i kushtohet përfshirjes së aktiviteteve të grupuara në grupe që matin atë që mund të bëjnë në jetë sapo të diplomohen. Nëse studentët janë në gjendje të shohin lidhjen mes të tashmes dhe të ardhmes së tyre mund të kenë pasoja kritike për shoqërinë.

Burimi i lajmit: http://www.businessinsider.com/why-the-most-successful-students-have-no-passion-for-school-2017-4

Burimi i fotos kryesore: © Pixabay  https://www.pexels.com/photo/accomplishment-ceremony-education-graduation-267885/