Home Lifestyle A duhet të flisni me fëmijët rreth parave?
A duhet të flisni me fëmijët rreth parave?
0

A duhet të flisni me fëmijët rreth parave?

0
0

Paraja është një faktor kryesor për gjithçka që ndodh, sipas Shoqatës Amerikane të Psikologjisë.

Megjithatë, është e rëndësishme që prindërit ta mbajnë atë barrë larg nga shpatullat e fëmijëve të tyre, thotë shkrimtari i financave personale Beth Kobliner.
“Mendoj se edhe pse mund të kemi bagazhin e parave … pikë është se nuk ka rëndësi se çfarë është psikologjia juaj e parave, në kuptimin që vetëm doni të ndihmoni fëmijët tuaj të kuptojnë se si të qëndrojnë jashtë borxhit … ose si të kurseni para për të ardhmen, apo edhe të investojë.
E njëjta gjë vlen edhe për ato momente kur i mëson ata për vlerën dhe shkëmbimin e parave, nëse kursen para për të blerë një lodër ose për të paguar sende ushqimore. Hiq çdo frikë dhe ankth që mund të keni dhe t’u jepni atyre mundësinë për të formuar përvojat e tyre rreth parave.
Kjo është thënë, nëse jeni duke përjetuar probleme serioze financiare, është mirë që të jeni të sinqertë me fëmijën tuaj, por sigurohuni që të jeni të qartë se si kjo do të ndikojë në jetën e tyre të përditshme.

“Unë mendoj se nëse po i prek ata, ju doni të mendoni se në çfarë moshe janë ata,” tha Kobliner. “Nëse ata janë me të vërtetë pak, nëse janë 6, 7, 8, ju dëshironi të jeni me të vërtetë të kujdesshëm sepse nëse i thoni një fëmije,” kam probleme financiare “, ata mund të mendojnë,” A do ta humbasim ne shtëpinë, a do të duhet të lëvizim, a nuk do të jemi në gjendje të hamë? ‘”

Prandaj ju sugjerojmë që kur bëni biseda kaq delikate me fëmijët të tregoheni me takt dhe diskret sepse ata nuk janë akoma të aftë të kuptojnë mirë situatën dhe kjo gjë mund t’u rëndojë atyre në gjendjen psikologjike.

Burimi i lajmit: http://www.businessinsider.com/biggest-mistake-parents-make-when-talking-to-kids-about-money-2017-2

Burimi i fotos: © Skitterphoto  https://www.pexels.com/photo/money-pink-coins-pig-9660/