Home Lifestyle Metoda argëtimi për fëmijët tuaj me bazë uji – Zbuloni për çfarë bëhet fjalë…
Metoda argëtimi për fëmijët tuaj me bazë uji – Zbuloni për çfarë bëhet fjalë…
0

Metoda argëtimi për fëmijët tuaj me bazë uji – Zbuloni për çfarë bëhet fjalë…

0
0

Uji është një nga katër elementët bazë të botës sonë (nëse besoni filozofë dhe astrologë të lashtë). Sigurisht, së bashku me ajrin, zjarrin dhe tokën, uji është thelbësor për jetën. Duke folur për forma të ndryshme të ujit dhe duke shpjeguar rolin e saj në mbajtjen e jetës nuk është aq e vështirë sa mund të mendoni. Për shembull, përdorni një shumëllojshmëri të kontejnerëve të thjeshtë, tubave të vjetra PVC, një çorape dhe një larjeje për të krijuar liqene, ujëvara, oqeane (shtoni pak kripë), lumenj, pellgje, shi, dhe madje edhe një plazh Alga deti për efekt të plotë).

Për të krijuar një argëtim për fëmijët duhet:

  • një gotë e pastër e pastër plastike ose shishe plastike e prerë në gjysmë
  • disa shirita gome të trasha të mëdha
  • një shkop i madh dhe i fortë
  • nje vizore
  • një shënues i përhershëm

Shënoni intervalet e milimetrave në anën e kupës ose shishes ose thjesht bashkoni sundimtarin me një brez gome. Pastaj bashkëngjitni atë në shkop duke përdorur bende më shumë gome. Vendoseni fort në një vend të hapur në kopshtin tuaj, ku asgjë nuk do të tejkalojë matësin.

Ndihmoni fëmijën tuaj të krijojë një tabelë në të cilën ai mund të përcjellë reshjet gjatë vitit dhe t’i kujtojë atij që të kontrollojë shiun e shiut pas shiut. Një kalendar i vazhdueshëm (një pa ditët e javës së shtypur) mund të përdoret gjithashtu si tabelë, por është shumë më tepër argëtim për fëmijët.

Burimi i lajmit: https://www.lifestyle.com.au/gardening/water-fun-with-kids.aspx

Burimi i fotos kryesore: ©   Skitterphoto  https://www.pexels.com/photo/girl-in-white-long-sleeve-shirt-and-black-skirt-sitting-on-swing-during-day-time-12165/