Home Business / Technology Facebook mund të shkaktojë depresion
Facebook mund të shkaktojë depresion
0

Facebook mund të shkaktojë depresion

0
0

Departamenti i kërkimit në kompaninë Facebook paralajmëron se thjesht përcjellja përmbajtjes së Facebook, mund të prishë gjendjen shpirtërore. Një pjesëmarrje aktive në ngjarjet e rrjetit social mund ta zhbëjë këtë ndjesi.

Facebook pranon se përdorimi në rritje i mediave sociale mbart me vete rrezikun e vuajtjes së çrregullimeve mendore dhe madje edhe të depresionit. Në një postim në blog, autorët e hulumtimit të Facebook citojnë disa studime që sugjerojnë këtë përfundim. Problemi është, ndër të tjera, se përmbajtja shpesh konsumohet thjesht pasivisht dhe kjo krijon çrregullime të qetësisë shpirtërore.

 

Burimi i lajmit dhe fotos: https://m.heise.de/newsticker/meldung/Facebook-ermahnt-seine-Nutzer-zur-Eigenverantwortung-3919829.html