Home Lifestyle Edhe mushkonjat kanë një ditë të tyren, ja përse 20 gushti është dita e mushkonjave
Edhe mushkonjat kanë një ditë të tyren, ja përse 20 gushti është dita e mushkonjave
0

Edhe mushkonjat kanë një ditë të tyren, ja përse 20 gushti është dita e mushkonjave

0
0

20 gushtit është dita botërore e mushkonjave dhe jo pa arsye.

Në këtë datë në vitin 1897 u zbulua për herë të parë lidhja midis sëmundjes së malaries dhe këtij insekti.

Ndërkaq kujtojmë se ky insekt përveçse i bezdisshëm, vazhdon të jetë i rrezikshëm edhe në ditët e sotme.

Ekzistojnë disa mënyra për ti mbajtur larg dhe mund të përgatiten fare thjeshtë në kushte shtëpie.

Mjafton të shtypni disa hudhra, ti zieni në ujë dhe me lëngun e formuar të spruconi ambjentet e shtëpisë.

Gjithashtu një tjetër metodë është të prisni një limon në feta dhe ti vendosni brenda gjethe të thara.

Link: https://thehansindia.com/life-style/world-mosquito-day-5-natural-tips-to-keep-mosquitoes-at-bay–556546

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/brown-and-black-mosquito-on-green-stem-macro-photography-1149668/