Home Lifestyle Kafja që kushton 100 dollarë filxhani prodhohet nga jashtëqitjet e një maceje indoneziane
Kafja që kushton 100 dollarë filxhani prodhohet nga jashtëqitjet e një maceje indoneziane
0

Kafja që kushton 100 dollarë filxhani prodhohet nga jashtëqitjet e një maceje indoneziane

0
0

Kopi Luwak, konsiderohet si kafja më e shtrenjtë në botë dhe kjo për faktin se prodhohet me një metodë krejt të rallë.

Kjo lloj kafeje prodhohet nga bimët e kafes së zakonshme, të cilat shërbejnë si ushqim për një lloj maceje indoneziane e cila njihet si macja civet.

Më pas jashtëqitjet e kësaj maceje mblidhen, përpunohen dhe përdoren për të prodhuar kafen e famshme Kopi Luwak.

Kjo kafe përveçse ka një metodë krejt të veçantë prodhimi, ka edhe një shije të rallë, të cilën nuk e gjen në asnjë prej kafeve të zakonshme.

Këto dy elementë e bëjnë Kopi Luwak një prej kafeve më të shtrenjta në botë.

Aktualisht një filxhan i tillë kafeje kushton nga 35 deri në 100 dollarë, ndërsa një pako Kopi Luwak kushton nga 100 deri në 600 dollarë.

Duket qartë që këto çmime janë shumë herë më të larta se ato të një kafeje normale.

 

Link: http://www.most-expensive.coffee/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/aroma-aromatic-art-artistic-434213/