Home Aktualitet Në një të ardhme nuk do të ketë më dimër, shkencëtarët trondisin me zbulimin e fundit…
Në një të ardhme nuk do të ketë më dimër, shkencëtarët trondisin me zbulimin e fundit…
0

Në një të ardhme nuk do të ketë më dimër, shkencëtarët trondisin me zbulimin e fundit…

0
0

Një grup shkencëtarësh kanë arritur në përfundimin se shumë shpejt në Australi nuk do të ketë më dimër.

Pas studimeve klimaterike të realizuar prej tyre u arrit në përfundimin se në vitin 2050, nuk do të ekzistojë më stina e dimrit në këtë kontinent.

Ky lajm u njoftua nga studiuesi Geoff Hinchliffe, në një konferencë për shtyp, i cili sqaroi se pas 30 vitesh Australia do të ketë vetëm vjeshtë, pranverë dhe një periudhë shumë të gjatë vere, të cilën ata e kanë quajtur “Vera e re”, ku temperaturat pritet ti kalojnë 40 gradët.

Këto ndryshime klimaterike pritet të ndryshojnë në mënyrë drastike edhe jetesën në tokë, duke sjellë rreziqe të paimagjinueshme.

Shkencëtarët kanë arritur në këtë përfundim pasi kanë studiar informacionet shkencore dhe të dhënat Metereologjike të dhjetë viteve të fundit.

Link: https://futurism.com/2050-winter-no-longer-exist-australia

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/snow-woman-winter-snowflakes-54200/