Home Travel 10 gjëra që duhet të bëni sa herë që udhëtoni
10 gjëra që duhet të bëni sa herë që udhëtoni
0

10 gjëra që duhet të bëni sa herë që udhëtoni

0
0

 

Planifikoni përpara.

Mendoj se ndonjëherë harrojmë të “hulumtojmë” pak për atë që po ndodh brenda dhe rreth destinacionit gjatë kohëzgjatjes që po vizitojmë.

Pyesni vendasit për sugjerime.

Sinqerisht, kjo është mënyra më e mirë për të parë një vend. Bëni miqësi me disa nga vendasit dhe pyetini ata për vendet e “fshehura” ose ku do të ishte vendi më i mirë për të blerë suvenire, sepse të gjithë e dimë që blerja e tyre në aeroport është një jo-jo e madhe. Kjo do t’ju ndihmojë gjithashtu të mësoni pak për gjuhën ose zakonet e zonës.

Përdorni transportin publik.

Kjo është mënyra më e lehtë dhe më e lirë për të kaluar, veçanërisht nëse jeni në qytete si Londra. Kur përjetoni jetën si vendas, do të shihni shumë më tepër. Ju takoni njerëz të rinj gjatë gjithë kohës, gjë që mund t’ju ndihmojë të dilni pak nga zona juaj e rehatisë.

Vizitoni tregjet lokale.

Tregjet lokale duhet të shihen. Disa prej tyre kanë një larmi të madhe të ushqimit të mirë, muzikës dhe sendeve të bukura të bëra me dorë, të cilat mund t’i ktheni në shtëpi si dhurata. Kjo gjithashtu ju jep një ndjenjë të kulturës dhe mënyrës së jetesës lokale.

Bëni një udhëtim ditor.

Organizohuni në një udhëtim ditor me vendasit do të keni një super eksperiencë.

Frekuentoni jetën e natës.

Gjithmonë ka diçka interesante që ndodh natën. Mos kini frikë të provoni diçka të re apo edhe të dilni jashtë vetëm për të marrë disa fotografi në vendin tuaj të preferuar.

Bëhu spontan.

Mbaj një ose dy ditë mënjanë për të eksploruar dhe për të qenë spontan.

Hani në restorante të kulturave të ndryshem.

Kur udhëtoj, më pëlqen të provoj pak nga gjithçka, por në listën time të kovave (gjithmonë) është të provoj diçka “lokale” për të cilën qyteti është i njohur.

Qëndroni në vende të shumta.

Ndonjëherë kjo mund të jetë një dhimbje, por është mënyra më e mirë për të parë një vend ose qytet. Duke e bërë këtë ju mund të përjetoni pak nga stili i jetës lokale dhe çfarë bëjnë njerëzit në zona të ndryshme.

Kapni momentin

Mbajtja e një aparati fotografik është e domosdoshme sepse arrin të arkivosh momente fantastike.

Linku: https://www.youbabyandi.com/10-things-every-time-you-travel/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/person-holding-white-and-brown-book-4340790/