Home Aktualitet Humbje e thellë, ndahet nga jeta koleksionistja e veçantë e artit
Humbje e thellë, ndahet nga jeta koleksionistja e veçantë e artit
0

Humbje e thellë, ndahet nga jeta koleksionistja e veçantë e artit

0
0

Vivian Davidson Hewitt, është një nga koleksionistet më të famshme të artit.

E lindur në New Castle më 17 shkurt 1920, Hewitt, së bashku me bashkëshortin e saj John, mblodhën qindra piktura, gravurë dhe skica. John Hewitt vdiq në vitin 2000. Çifti kishte një djalë.

Pesëdhjetë e tetë nga ato vepra formojnë Koleksionin e Artit Afriko-Amerikan John & Vivian Hewitt, i cili është gurthemeli i koleksionit të përhershëm të Qendrës Gantt në muzeun Charlotte, Karolina e Veriut.

Hewitt dhuroi gjithashtu koleksionin e saj, Koleksionin Vivian Davidson Hewitt, në Qendrën Gantt së bashku me letra dhe libra të rëndësishëm artistësh.

Hewitt u diplomua në New Castle High School dhe u rrit duke ndjekur kishën Bethel AME. Pas shkollës së mesme, ajo vazhdoi të merrte diplomën e saj bachelor nga Kolegji i Gjenevës, më pas ndoqi Shkollën e Bibliotekës Carnegie në Pittsburgh, ku fitoi një diplomë master në shkencën e bibliotekës. Ajo ishte vetëm personi i dytë me ngjyrë që u diplomua nga programi.

Gjatë gjithë karrierës së saj, Hewitt ishte marrëse e disa çmimeve dhe nderimeve, duke përfshirë përfshirjen në Sallën e Famës të Shoqatës së Bibliotekave Speciale, një doktoraturë nderi nga Kolegji i Gjenevës dhe Çmimin e Asociacionit të Bibliotekave Amerikane për shërbimin e shquar ndaj bibliotekarisë.

Linku: https://www.ncnewsonline.com/news/lifestyles/hewitt-library-pioneer-and-art-collector-dies-at-102/article_6146abc2-f29a-11ec-8a3a-eb591d4ded6d.html

Burimi i fotos: unsplash.com