Home Business / Technology Mashtroi me reklamat, Samsung gjobitet me shifrën marramendëse
Mashtroi me reklamat, Samsung gjobitet me shifrën marramendëse
0

Mashtroi me reklamat, Samsung gjobitet me shifrën marramendëse

0
0

Komisioni i Konkurrencës dhe Konsumatorit në Australi ka gjobitur “Samsung Electronics” me shifrën 14 milionë dollarë. Kompania akuzohet për mashtrimim se telefonat e tyre ishin rezistentë ndaj ujit, bëhet fjalë për rreth 3.1 milionë smartfonë.

Gjykatësi Michael Murphy miratoi marrëveshjen midis kompanisë së teknologjisë dhe komisionit australian të konkurrencës dhe konsumatorit (ACCC) në çështjen afatgjatë të nisur në vitin 2019, mbi reklamat që lidhen me shtatë modele të telefonave Galaxy.

Reklamat në internet, TV dhe billborde treguan se telefonat ishin rezistent ndaj ujit dhe përdoreshin në pishina dhe plazhe, pavarësisht se telefonat nuk ishin të përshtatshëm për t’u përdorur në ujin e pishinës ose ujin e kripur.

14 milionë dollarë do të vepronin si një pengesë dhe ishte një “goditje e vërtetë dhe e mjaftueshme” në 14% të fitimit të Samsung Australia gjatë gjashtë viteve të fundit. Ai gjithashtu kritikoi prodhuesin e telefonit që vetëm bashkëpunoi për të zgjidhur çështjen kohët e fundit pas vitesh kundërshtimi ndaj çështjes së ACCC.

“Ky penalitet është një kujtesë e fortë për bizneset se të gjitha pretendimet e produkteve duhet të vërtetohen. ACCC do të vazhdojë të marrë masa detyruese kundër bizneseve që mashtrojnë konsumatorët me pretendime për natyrën ose përfitimet e produkteve të tyre.”

Linku: https://www.theguardian.com/technology/2022/jun/23/samsung-agrees-to-pay-14m-penaltyover-misleading-galaxy-ads

Burimi i fotos: pexele.com

tags: