Home Lifestyle Pse fëmijët e kanë vështirë të flasin dhe si mund t’i ndihmoni
Pse fëmijët e kanë vështirë të flasin dhe si mund t’i ndihmoni
0

Pse fëmijët e kanë vështirë të flasin dhe si mund t’i ndihmoni

0
0

Janë të mërzitur.

Fëmija juaj mund ta ketë më të lehtë të shprehet më mirë kur shkruan sesa në një bisedë kur pritet kontakti me sy. Një aftësi sociale që duhet të provoni me fëmijën tuaj është t’i kërkoni atij të shkruajë se si ndihet për një ngjarje ose dialog që i ka lënë të shqetësuar.

Mendja e tyre nuk i fikson gjërat.

Kur fëmija juaj përpiqet të mbajë mend një fjalë ose një pjesë të informacionit, kjo mund të jetë për shkak të ankthit, frikësimit, ndrojtjes, frikës se mos “kapen” ose thjesht nuk mund ta nxjerrë atë nga kujtesa. Vera është koha e përkryer për të praktikuar strategji qetësuese si frymëmarrja e thellë, ndërgjegjja dhe durimi.

Kanë frikë se mos gjykohen.

Shumë njerëz përjetojnë se nëse flasin, do t’i bëjnë njerëzit t’i shikojnë me përbuzje. Kjo dhimbje emocionale mund të jetë e vështirë për t’u kapërcyer, por të ndihmoni fëmijën tuaj të mësojë të lexojë  personat mund t’i ndihmojë ata të kuptojnë se njerëzit ndoshta nuk po i gjykojnë.

Mendojnë tepër ose mendimet e tyre ‘kërcejnë’.

Fëmija juaj mund ta konsiderojë çdo pyetje me kujdes, madje deri në atë pikë sa ta mendojë shumë. Pyetja gjithashtu mund të sjellë disa ndjenja ose mendime të tjera, kështu që ata ndihen të “shpërndarë” dhe e kanë të vështirë t’i vendosin fjalët në fjali.

Kanë marrë përforcim negativ.

Nëse fëmija juaj po shmang të sfidojë ankthin mund ta bëjë frikën më të fortë. Frika mund të jetë e vështirë për t’u çmontuar. Kujtojini fëmijës tuaj një kohë kur ajo ishte ngritur dhe kishte folur para një grupi. Ndihmojeni atë të kuptojë se ajo është në gjendje ta bëjë atë përsëri.

Linku: https://www.yourtango.com/family/social-skills-kids-need-for-school

Burimi i fotos:pexele.com

tags: