Home Travel Këto janë 5 arsyet kryesore pse duhet të hipni gjithmonë i pari dhe jo i fundit në fluturim
Këto janë 5 arsyet kryesore pse duhet të hipni gjithmonë i pari dhe jo i fundit në fluturim
0

Këto janë 5 arsyet kryesore pse duhet të hipni gjithmonë i pari dhe jo i fundit në fluturim

0
0

Jeni gjithmonë i fundit që hipni në aeroplan? Ja pse nuk duhet.

Udhëtimi ajror mund të kushtojë shumë kohë. Nga mbërritja në aeroport tek kontrollet e sigurisë, imigrimi dhe hipja, ka shumë që duhet bërë përpara se të mund të hipni në një aeroplan. Nëse jeni një fluturues i shpeshtë, ju e dini stërvitjen.

Fluturimi në aeroport për të arritur në portën përfundimtare është tashmë kaq stresues dhe procesi i hipjes vetëm e shton atë. Të qëndrosh në ato radhë të gjata jashtë portës dhe më në fund të vendosesh në avion, është një detyrë e lodhshme.

Shumë prej nesh shpesh preferojnë të ulen pranë portës së fundit në vend që të qëndrojnë në radhë të gjatë, duke menduar se është një ide më e mirë të hipni i fundit. Megjithatë, të presësh për thirrjen përfundimtare për të shpëtuar veten nga nxitimi nuk është gjëja më e mençur.

Përfitimet e hipjes së parë në fluturimin tuaj

Ju merrni hapësirë më të mirë në kabinën për bagazhin tuaj

Nëse nuk udhëtoni vetëm dhe keni më shumë se një bagazh check-in, është më mirë të hipni fillimisht në fluturim. Me këtë, ju do të keni shanse më të mira për të marrë hapësirë të mirë kabine për bagazhin tuaj mbi sediljen tuaj. Nëse hipni me vonesë, mund t’ju duhet të vendosni bagazhin tuaj të kabinës në hapësira mbi vendet e caktuara të të tjerëve, gjë që do të shtojë kohën tuaj të zbritjes vetëm kur të arrini destinacionin tuaj.

Rehatia vjen e para

Është stresuese të qëndrosh jashtë portës së fundit në një rresht, duke pritur të hipësh dhe më pas të përpiqesh të vendosesh me bagazhin e kontrollit, duke lëvizur nëpër mjetin lundrues të zhurmshëm drejt sediljes. Megjithatë, nëse jeni ndër të parët që hipni, mund të uleni në rehati. Hipja fillimisht do t’ju ndihmojë të shmangni linjat e mbushura me njerëz dhe të vendoseni pa probleme.

Do të keni një sedilje dhe çantë të konfirmuar

Kryerja e sigurisë dhe hipja në kohë ju garanton vendin tuaj në avion dhe gjithashtu bagazhin. A e dini, kur është një fluturim i plotë ose koshët e sipërm janë plot, atëherë linjat ajrore zakonisht vendosin të refuzojnë hipjen ose kontrollimin e bagazheve për pasagjerët që hipin për herë të fundit? Vini bast se nuk dëshironi që kjo t’ju ndodhë. Imbarkimi herët do të sigurojë që ju ose bagazhi juaj të mos lini pas.

Ju nuk do të humbisni fluturimin tuaj

Për të humbur kohën para thirrjes përfundimtare të imbarkimit, shumë prej nesh shëtisin nëpër aeroport, bëjnë një sy gjumë të shpejtë në një dhomë gjumi ose ulen për një filxhan kafe në sallë pritjeje. Mos qëndrimi rreth portës së imbarkimit ose mungesa e njoftimeve për fluturimet tuaja mund t’ju bëjë të humbisni fluturimin tuaj. Arritja para kohe në zonën e imbarkimit largon ankthin e humbjes së fluturimit. Hyrja në aeroplan në kohë garanton që po e merrni atë zanat. (këshilla për të kapërcyer ankthin e fluturimit).

Ju mund të merrni atë përmirësimin e dëshiruar

Kur hipni herët, keni shanse më të larta për të marrë vendin e dëshiruar. Flisni me ekuipazhin dhe njoftojini nëse dëshironi të ndërroni vendin tuaj. Ata kanë tabelën e pasagjerëve dhe mund t’ju ofrojnë një përmirësim ose t’ju ofrojnë një vend të lirë në anije përpara kujtdo tjetër.

Linku: https://www.herzindagi.com/tips-reviews/boarding-your-flight-first-benefits-article-217086

Burimi i fotos: freepik.com