Home Lifestyle Efektet negative që ka divorci tek fëmijët
Efektet negative që ka divorci tek fëmijët
0

Efektet negative që ka divorci tek fëmijët

0
0

Çështjet e shëndetit mendor.

Një nga efektet më të zakonshme të divorcit tek fëmijët dhe adoleshentët është se ata mund të kenë probleme të shëndetit mendor. Rreziku i zhvillimit të çështjeve psikologjike zakonisht rritet pavarësisht nga gjinia, kultura ose mosha kur prindërit ndahen.

Performanca e dobët akademike.

Një divorc mund të ndikojë gjithashtu në performancën akademike të fëmijëve. Kjo është e vërtetë nëse fëmijët nuk ndihmohen siç duhet me kalimin e divorcit. Në përgjithësi, fëmijët nga familjet e divorcuara kanë më shumë gjasa të kenë vështirësi në shkollë.

Probleme të sjelljes.

Një tjetër efekt i divorcit tek fëmijët që prindërit që janë gati të divorcohen duhet të kenë kujdes janë problemet e sjelljes. Fëmijët nga familjet e divorcuara shfaqin më shumë probleme të jashtme si çrregullime të sjelljes, sjellje impulsive dhe delikuencë sesa fëmijët nga familjet me dy prindër.

Sjelljet për marrjen e rrezikut.

Adoleshentët nga familjet e divorcuara kanë më shumë gjasa të marrin pjesë në sjellje të rrezikshme.

Zemërimi ose nervozizmi.

Disa fëmijë mund të zemërohen ose të nervozohen pas divorcit të prindërve të tyre. Zemërimi dhe nervozizmi zakonisht vijnë si rezultat i të qënit të mbingarkuar nga ndarja e prindërve dhe të mos diturit se si të përpunojnë ndjenjat që lidhen me ndryshimin e papritur në strukturën e familjes. Ata mund ta drejtojnë këtë zemërim ndaj prindërve, miqve apo edhe vetes së tyre.

Ndjenjat e fajit.

Një tjetër efekt i divorcit tek fëmijët është ndjenja e fajit. Është shumë e zakonshme që fëmijët të kërkojnë tek vvetja arsyet pse prindërit e tyre morën vendimin për t’u ndarë.

Linku: https://www.pvalaw.com/6-common-effects-of-divorce-on-children-and-how-you-can-help.html

Burimi i fotos: unsplash.com