Home Business / Technology Zyrtare! Montana bëhet shteti i parë amerikan që ndalon TikTok
Zyrtare! Montana bëhet shteti i parë amerikan që ndalon TikTok
0

Zyrtare! Montana bëhet shteti i parë amerikan që ndalon TikTok

0
0

Montana është bërë shteti i parë amerikan që ndalon TikTok pasi guvernatori nënshkroi legjislacionin që ndalon dyqanet e aplikacioneve celulare të ofrojnë aplikacionin brenda shtetit deri në vitin e ardhshëm.

Lëvizja është ndër më dramatiket në një seri përshkallëzimi amerikan kundër TikTok, i cili është në pronësi të kompanisë kineze të teknologjisë ByteDance.

TikTok është vënë nën kontroll në rritje për lidhjet e tij me Kinën, mes shqetësimeve se lidhje të tilla mund të përbëjnë një kërcënim për sigurinë kombëtare.

Qeveria federale, dhe më shumë se gjysma e shteteve amerikane, e kanë ndaluar aplikacionin në pajisjet qeveritare dhe administrata e Biden ka kërcënuar me një ndalim kombëtar nëse kompania e saj mëmë nuk shet aksionet e saj.

TikTok tha në një deklaratë se ligji i Montana “shkel të drejtat e amendamentit të parë të popullit të Montanës duke ndaluar në mënyrë të paligjshme TikTok” dhe se kompania synon “të mbrojë të drejtat e përdoruesve tanë brenda dhe jashtë Montanës”.

Ligji i ri i Montanës, i cili do të hyjë në fuqi më 1 janar, ndalon shkarkimet e TikTok në shtet dhe do të gjobisë çdo “entitet” – një dyqan aplikacionesh ose TikTok – 10,000 dollarë në ditë për çdo herë që dikujt “i ofrohet aftësia” për të hyrë në mediat sociale. platformë ose shkarkoni aplikacionin. Dënimet nuk do të zbatohen për përdoruesit.

Ndalimi i Montanës pritet të përballet me sfida ligjore dhe do të shërbejë si një terren testimi për Amerikën pa TikTok që kanë parashikuar shumë ligjvënës kombëtarë.

Linku: https://www.theguardian.com/us-news/2023/may/17/tiktok-ban-montana

Burimi i fotos: pexele.com

tags: