Home Aktualitet Ndahet nga jeta aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz
Ndahet nga jeta aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz
0

Ndahet nga jeta aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz

0
0

Ka ndërruar jetë aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz, ka ndërruar jetë aktorja dhe këngëtarja e njohur Sanda Langerholz.

Artistja kroate e njohur më së shumti për rolin e saj në muzikalin “Jalta, Jaltë”, ka vdekur në moshën 91-vjeçare.

Ajo ka lindur në vitin 1932 në Zagreb dhe ka luajtur edhe në filmat “Nën vijë”, “Vitet e arta”, “Treni për në jug” si Renata, “Savvim malo skrenia”.

Ajo mbaroi këngën solo në Shkollën Shtetërore të Muzikës në vitin 1954 dhe studimet për aktrim në vitin 1956 në Akademinë e Artit Dramatik në Zagreb. Në vitin 1960, ajo u bë anëtare e përhershme e teatrit Komedija në Zagreb, ku interpretoi numrin më të madh të roleve.

Burri i saj ishte Angel Miladinov, ata u takuan në vitin 1955 dhe nuk u ndanë deri në vdekjen e tij tragjike në vitin 1984. Së bashku ata kanë një djalë, Aleksandrin dhe Kirillin.

Linku: https://serbia.postsen.com/celebrities/160404/The-famous-actress-and-singer-Sanda-Langerholz-died.html

Burimi i fotos: https://www.google.com/search?q=Sanda+Langerholz&