Home Business / Technology Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukje, ekspertët shfaqen të dyzuar në deklaratat e fundit
Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukje, ekspertët shfaqen të dyzuar në deklaratat e fundit
0

Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukje, ekspertët shfaqen të dyzuar në deklaratat e fundit

0
0

Inteligjenca artificiale mund të çojë në zhdukjen e njerëzimit, kanë paralajmëruar ekspertët duke përfshirë krerët e OpenAI dhe Google Deepmind.

Dhjetra kanë mbështetur një deklaratë të publikuar në faqen e internetit të Qendrës për Sigurinë e AI.

“Zbutja e rrezikut të zhdukjes nga inteligjenca artificiale duhet të jetë një prioritet global krahas rreziqeve të tjera në shkallë shoqërore si pandemitë dhe lufta bërthamore”, thuhet në të.

Por të tjerë thonë se frika është e tepruar.

Sam Altman, shefi ekzekutiv i krijuesit të ChatGPT OpenAI, Demis Hassabis shefi ekzekutiv i Google DeepMind dhe Dario Amodei i Anthropic kanë mbështetur të gjithë deklaratën.

Geoffrey Hinton, një i ashtuquajtur “kumbar i AI”, i cili lëshoi një paralajmërim të mëparshëm për rreziqet nga AI super-inteligjente, gjithashtu e ka mbështetur thirrjen.

Megjithatë, disa ekspertë besojnë se frika nga AI që shkatërron njerëzimin është jorealiste dhe një shpërqendrim nga çështje të tilla si paragjykimet në sisteme që tashmë janë problem.

Linku: https://www.bbc.com/news/uk-65746524

Burimi i fotos:pexele.com

tags: