Home Business / Technology Pas ankesave të artistëve, industria e transmetimit të muzikës në Spotify, Apple Music, Deezer do të hetohet nga qeveria
Pas ankesave të artistëve, industria e transmetimit të muzikës në Spotify, Apple Music, Deezer do të hetohet nga qeveria
0

Pas ankesave të artistëve, industria e transmetimit të muzikës në Spotify, Apple Music, Deezer do të hetohet nga qeveria

0
0

Honorarët e transmetimit të muzikës do të diskutohen nga qeveria për aplikacionet muzikore Spotify, Apple Music dhe Deezer.

Industria e transmetimit të muzikës do të hetohet nga qeveria për sugjerimet që artistët nuk marrin pjesën e tyre të pagesës.

Ka shqetësime që kantautorët dhe artistët marrin shumë më pak para sesa kompanitë diskografike kur këngët luhen në shërbimet e transmetimit si Spotify.

Ka gjithashtu raportime që muzikantët e sezonit nuk marrin fare pagesë për transmetime.

Një grup pune për industrinë do të ngrihet për të shqyrtuar këto shqetësime.

Qeveria ka hetuar transmetimin e muzikës që nga viti 2019 dhe në vitin 2021 identifikoi një “çekuilibër”.

DCMS që po heton industrinë, tha se ishte një “hap i mirëpritur drejt adresimit të frustrimeve të muzikantëve dhe kompozitorëve, paga e të cilëve është shumë larg një niveli të drejtë”.

Por ajo duhet të rezultojë në një ndryshim konkret dhe të mos jetë thjesht një “dyqan që flet”, shtoi ajo.

Will Page, ish-kryekonomist në Spotify, tha se biznesi muzikor aktualisht po debaton për mënyrën e ndarjes së parave.

Sipas faqes së saj të internetit: “Pagesat e honorarëve që marrin artistët mund të ndryshojnë sipas dallimeve në mënyrën se si transmetohet muzika e tyre ose marrëveshjeve që ata kanë me etiketat ose shpërndarësit.”

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-65753759

Burimi i fotos: pexele.com

tags: