Home Business / Technology Nuk fshiu përmbajtjen e ndaluar, WhatsApp gjobitet nga Rusia
Nuk fshiu përmbajtjen e ndaluar, WhatsApp gjobitet nga Rusia
0

Nuk fshiu përmbajtjen e ndaluar, WhatsApp gjobitet nga Rusia

0
0

WhatsApp gjobitet nga Rusia për herë të parë për mos fshirjen e përmbajtjes së ndaluar

Rusia ka gjobitur WhatsApp për herë të parë për mos fshirjen e përmbajtjeve të ndaluara në platformën e saj.

WhatsApp gjobitet me 3 milion rubla për dështimin për të fshirë përmbajtjen e ndaluar.

Më parë, kompania mëmë e WhatsApp, Meta Platforms u ndalua vitin e kaluar në Rusi si një organizatë “ekstremiste”.

Përveç gjobës së fundit për mos-fshirjen e përmbajtjes, WhatsApp është përballur me ndëshkime të mëparshme në lidhje me mospërputhjen e pretenduar me ligjet ruse të të dhënave, veçanërisht refuzimin për të ruajtur të dhënat e përdoruesve rusë në serverët brenda vendit.

Gjoba e fundit u vendos për shkak të refuzimit të WhatsApp për të hequr informacionin në lidhje me ilaçin Lyrica, shitja dhe prodhimi i të cilit janë të ndaluara në Rusi.

Linku: https://www.livemint.com/news/world/whatsapp-fined-by-russia-for-first-time-for-not-deleting-banned-content-11685610554941.html

Burimi i fotos:pexele.com