Home Lifestyle Ja pse gratë kanë temperaturë trupi më të lartë se burrat sipas studimit
Ja pse gratë kanë temperaturë trupi më të lartë se burrat sipas studimit
0

Ja pse gratë kanë temperaturë trupi më të lartë se burrat sipas studimit

0
0

Sipas një studimi nga studiues të Universitetit Stanford, rezultoi se temperatura normale e trupit tek meshkujt ishte më e ulët se ajo e grave.

Studimi zbuloi se temperatura normale e trupit të individëve të moshuar dhe të gjatë është më e ulët se ajo e një burri mesatar.

Për më tepër, studimi tregon se gratë përjetojnë temperatura më të larta të trupit gjatë ovulacionit, midis ditës së 10-të dhe të 16-të të ciklit menstrual.

Studimi zbulon se temperatura bazë e trupit të një individi ndryshon në bazë të faktorëve si lartësia, pesha, mosha dhe gjinia, duke çuar në perceptime të ndryshme të temperaturës.

Krahas kësaj, studimi theksoi se temperatura e trupit përcaktohet gjithashtu nga veshja, moti, aktiviteti fizik dhe marrja e pijeve.
Linku: https://www.self.com/health

Burimi i fotos: pexele.com

tags: