Home Lifestyle Si të dëgjoni me empati dikë?
Si të dëgjoni me empati dikë?
0

Si të dëgjoni me empati dikë?

0
0

Këtu janë disa këshilla dhe strategji të tjera për t’u përdorur për të dëgjuar më me empati.

Po çfarë do të thotë termi empati në vetvete?

Prirje e brendshme që na bën të ndiejmë atë që dikush tjetër po përjeton ose ndryshe aftësi për t’i parë gjërat nga këndvështrimi i tjetrit. Ka disa teknika që mund të na bëjnë më empatik në një bisedë me dikë.

Kur filloni një bisedë me dikë, qetësoni mendjen tuaj.

Çlirohu nga çdo shpërqendrim (p.sh., telefoni, muzika që luhet në sfond).

Dëgjoni me veshët dhe zemrën tuaj.

Dëgjoni pa gjykuar.

Shmangni ndërprerjen e tyre ose ndërprerjen e fjalive të tyre përpara se të përfundoni.

Përdorni komunikimin e duhur joverbal për të treguar mirëkuptimin tuaj.

Lëreni personin tjetër të udhëheqë bisedën, veçanërisht nëse ka momente heshtjeje ose kohë që u duhet për të menduar.

Prisni radhën tuaj për të folur.

Pasi të keni folur, bëjeni këtë me një ton inkurajues dhe mbështetës.

Bëni pyetje të hapura për të kuptuar më mirë emocionet ose perspektivat e tyre.

Përdorni fjalë ose deklarata të mira dhe të kujdesshme.

Ndërsa dëgjoni, merrni parasysh se çfarë ndjen personi tjetër dhe përpiquni ta vendosni veten në pozicionin e tij për të kuptuar më mirë këndvështrimin e tij.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/click-here-for-happiness/202309/how-to-listen-with-more-empathy

Burimi i fotos:pexele.com