Home Lifestyle Eutanazia çfarë është dhe në cilat shtete lejohet
Eutanazia çfarë është dhe në cilat shtete lejohet
0

Eutanazia çfarë është dhe në cilat shtete lejohet

0
0

Eutanazia është procesi i marrjes së hapave mjekësorë për t’i dhënë fund jetës së një personi për t’i ndërprerë vuajtjet dhe dhimbjet e shkaktuara nga ndonjë sëmundje e rëndë.

Ja cilat shtete e kanë njohur këtë asistim mjeksor kur pacienti e kërkon.

Të gjithë personat mbi moshën 12-vjeçare mund ta kërkojnë këtë, por miratimi i prindit kërkohet për personat nën moshën 16-vjeçare.

Shtetet ku autorizohet ndihma mjekësore në vdekje.

Oregon 11/8/1994.

Uashington 4.11.2008.

Montana 31.12.2009.

Vermont 20.5.2013.

Kaliforni 10/5/2015.

Kolorado 8.11.2016.

Uashington, D.C. 20/12/2016.

Hawai‘i 15.4.2018.

Legjislativi i New Jersit 4/12/2019.

Maine 12.6.2019.

New Mexico 4/8/2021.

Belgjik

Luksemburgu

Kolumbia

Columbia

Zvicra

Linku:https://www.compassionandchoices.org/resource/states-or-territories-where-medical-aid-in-dying-is-authorized

Burimi i fotos:pexele.com