Home Business / Technology Implanti i dytë i trurit të njeriut të Neuralink u testua përsëri pavarësisht rezultatit
Implanti i dytë i trurit të njeriut të Neuralink u testua përsëri pavarësisht rezultatit
0

Implanti i dytë i trurit të njeriut të Neuralink u testua përsëri pavarësisht rezultatit

0
0

Neuralink i Elon Musk kërkon një pacient tjetër njerëzor për implant të çipit të trurit.

Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) ka lejuar Neuralink, në pronësi të Elon Musk, të implantojë një nga çipat e trurit të tij pa tela në një njeri tjetër, pavarësisht raporteve për një pajisje që nuk funksiononte në marrësin e parë, raportoi Daily Mail.

Kompania e Elon Musk siguroi dritën jeshile nga FDA pasi zgjidhi problemet me të cilat përballej pacienti i parë 29-vjeçar.

Në një postim në blog në fillim të këtij muaji, kompania me bazë në Kaliforni shkroi se shumë fije janë tërhequr nga truri i Noland Arbaugh, sipas CNBC.

Sipërmarrja teknologjike e Elon Musk planifikon të kurojë paralizën me ndihmën e ndërfaqes së saj tru-kompjuter (BCI) duke ndihmuar njerëzit të kontrollojnë teknologjinë e jashtme me mendjen e tyre.

Në faqen e internetit të Neuralink, një postim lexonte se sistemi quhet Link, i cili është i aftë të regjistrojë sinjale me ndihmën e 1024 elektrodave në 64 “fije” që janë më të holla se flokët e njeriut.

Në janar, kompania e themeluar në vitin 2016 eksperimentoi me implantin e saj të parë në Arbaugh, dhe videoja e tij u transmetua gjithashtu drejtpërdrejt në mars, në të cilën ai u pa duke luajtur shah me trurin e tij BCI.

Neuralink tha në prill se operacioni shkoi “jashtëzakonisht mirë”.

Megjithatë, pas një operacioni të suksesshëm, Neuralink raportoi tërheqje të fijeve që jepnin më pak elektroda efektive, gjë që prishi aftësinë e kompanisë për të përcaktuar shpejtësinë dhe saktësinë e Link.

Në postim thuhej: “Neuralink modifikoi algoritmin e regjistrimit, përmirësoi ndërfaqen e përdoruesit dhe punoi për të përmirësuar teknikat për përkthimin e sinjaleve në lëvizje të kursorit”.

Linku:https://www.geo.tv/latest/545022-elon-musk-owned-neuralinks-second-human-brain-implant-lined-up-despite-issues

Burimi i fotos:pexele.com

tags: