Home Tag "lajm"

Sipërfaqe me akull në Mars

0
  Në 4 misione hapësinore u vërtetua se në planetin e kuq ndodhet rreth 1.3 mln km kub akull. Rreth 1.3 mln km kub akull gjenden ne planetin Mars. E vërtetojnë të dhënat e marra nga 4 Misione të kaluara, dhe kështu plotësohen objektiva shkencore mjaft të rëndësishme për të kuptuar evolucionin e klimës në […]

Zbulohen specifikat e baterisë Apple Vision Pro

0
Më në fund i dimë specifikat e baterisë së Apple Vision Pro. Apple zbuloi vetëm se bateria ishte e mirë për dy orë “përdorim të përgjithshëm” dhe 2.5 orë për video. Bateria ka 3,166 mAh, kjo nuk tingëllon shumë, duke marrë parasysh madhësinë dhe peshën 353 g, por ka një detaj që e arsyeton këtë. […]

YouTube zbulon dizajnin e ri për aplikacionin televiziv

0
Youtube ka prezantuar një dizajn të ri për aplikacionin televiziv i cili pritet të shpërndahet te të gjithë përdoruesit gjatë javëve të ardhshme. Dizajni i ri supozohet të sjellë veçori dhe të rrisë përdorimin e platformës. Përveç ndryshimeve vizuale, dizajni i ri do të përfshijë edhe blerje, si dhe përmirësime në funksionalitetin ekzistues të aplikacionit. […]

WhatsApp vjen me përditësime të reja

0
WhatsApp ka shtuar një funksion të ri të privatësisë për përdoruesit e saj, duke u siguruar që fotografia e profilit të tyre të mos keqpërdoret duke u marrë me screenshot. WhatsApp tashmë i ka bllokuar njerëzit nga marrja e fotografive ose videove me opsionin “One-View” dhe tani e njëjta veçori është duke u aktivizuar edhe […]

Instagram del një hap para Tik Tok-ut me opsionin e ri

0
Instagram po punon mbi një opsion për Reels të quajtur “Spins”, ka konfirmuar platforma për TechCrunch. Ky përditësim do të lejojë përdoruesit e tjerë që të përdorin tekstin ose audion nga një Reels. Instagram është shprehur se Spins është një prototip i brendshëm dhe nuk po testohet jashtë. Opsioni mund të jetë një mënyrë që […]

Inteligjenca artificiale zbulon vendbanimet antike në periferi të Bagdadit

0
Inteligjenca artificiale e zhvilluar nga Universiteti i Bolonjës ka zbuluar gjurmë të vendbanimeve ende të panjohura për arkeologët në Irak duke analizuar imazhet satelitore. Zbulimi duket se do të tregojë se ku duhet të gërmohen mbetjet antike, por edhe ku të mos ndërtohet për të shmangur krimet arkeologjike. Inteligjenca artificiale është bërë më e mirë […]