Home Lifestyle Sezoni i plazhit erdhi, ja si t’i themi lamtumirë sikleteve të celulitit në kushte shtëpie
Sezoni i plazhit erdhi, ja si t’i themi lamtumirë sikleteve të celulitit në kushte shtëpie
0

Sezoni i plazhit erdhi, ja si t’i themi lamtumirë sikleteve të celulitit në kushte shtëpie

0
0

Celuliti është mjaft i sikletshëm tek secili prej nesh. Në sezonin e plazhit të gjithë duam të dukemi sa më në formë dhe të evitojmë sadopak celulitin. Më poshtë do të gjeni disa metoda që mund të realizohen pa ndonjë kosto të madhe në kushte shtëpie, të cilat ndihmojnë shumë në zvoglimin e celulitit.

Masazh.

Një ilaç premtues është masazhi. Kjo mund të bëhet në shtëpi ose me ndihmën e një terapisti profesional masazhues. Masazhi mund të zvogëlojë celulitin duke përmirësuar kullimin limfatik. Mund të ndihmojë gjithashtu në shtrirjen e indeve të lëkurës tuaj dhe të gropave të celulitit. Ju duhet ta përsërisni procesin në mënyrë të vazhdueshme për të arritur dhe ruajtur rezultatet tuaja të dëshiruara.

Konsumoni kolagjen.

Një studim i vitit 2015 zbuloi një përmirësim të celulitit në gratë që morën kolagjen.

Konsumoni më shumë ujë.

Pirja e ujit është një tjetër mundësi me kosto të ulët që mund të ndihmojë me celulitin. Jo vetëm që ju mban të hidratuar, por ndihmon në inkurajimin e qarkullimit dhe rrjedhës limfatike.

Humbni në peshë.

Humbja e peshës mund të ndihmojë gjithashtu disa njerëz me mbipeshë të ulin celulitin. Humbja e dhjamit të tepërt të trupit mund të zvogëlojë natyrshëm shfaqjen e celulitit.

Linku: https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-cellulite-on-thighs#Exercises-that-may-help-get-rid-of-cellulite

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-leather-jacket-and-black-skirt-sitting-on-white-chair-4155018/