Home Lifestyle Studiuesit zbulojnë arsyet pse mund të ndiheni të trishtuar pas seksit
Studiuesit zbulojnë arsyet pse mund të ndiheni të trishtuar pas seksit
0

Studiuesit zbulojnë arsyet pse mund të ndiheni të trishtuar pas seksit

0
0

Si gjithçka tjetër në jetë, seksi nuk shkon gjithmonë siç është planifikuar. Ndonjëherë ju lë të ndiheni të lumtur dhe të lodhur, por herë të tjera mund t’ju bëjë të ndiheni bosh, i trishtuar ose i irrituar.

Sipas studiuesve ka 3 arsye pse ndiheni të trishtuar, pas seksit.

1.Ndiheni të zhgënjyer për vetë seksin.

Nëse përvoja juaj seksuale me partnerin tuaj është larg nga ajo që dëshironi të jetë, nuk është e çuditshme nëse seksi ju lë të ndiheni emocional. Përkundrazi. Seksi shpesh kërkon që të dy partnerët të jenë të prekshëm dhe të hapur me njëri-tjetrin.

Në mënyrë që seksi të ndihet mirë dhe i kënaqshëm, është e rëndësishme të përjetoni edhe dëshirën, edhe zgjimin. Kjo është arsyeja pse seksi kur një partner ka epsh të ulët mund të jetë zhgënjyese.

2.Ju përjetoni disfori post-koitale.

Për disa njerëz, ndjenjat e trishtimit ose zhgënjimit nuk kanë asnjë lidhje me një përvojë seksuale zhgënjyese. Nëse keni pasur seks që ishte i kënaqshëm por përsëri përjetoni acarim, ankth dhe zhgënjim më pas, mund të jeni duke përjetuar disfori postkoital.

Disforia post-koitale është një gjendje relativisht e panjohur dhe shkaku ende nuk është përcaktuar. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që nuk është e vlefshme.

Sipas hulumtimit, tre deri në katër përqind të atyre që identifikohen si burra dhe dy përqind e atyre që identifikohen si gra përjetojnë disfori post-koitale.

Ka disa teori pse ndodh një gjendje e tillë.

Një nga këto është se përvoja ka të bëjë me njerëzit që kanë sfida të tjera të shëndetit mendor, të tilla si depresioni ose ankthi.

3.Mungesa e dëshirës seksuale nga njëra palë.

Ndonjëherë, përgjigjja nuk ka të bëjë aspak me zhgënjimin për seksin ose ndjenjat e tjera negative.

Reagimi juaj emocional mund të jetë në fakt një shenjë gëzimi dhe përmbushje pasi më në fund të jeni afruar me partnerin tuaj.

Në marrëdhëniet afatgjata, seksi lehtë mund të kthehet nga pozitive në negative.

I kam dëgjuar të gjitha në seks – nga seksi duke u tërhequr si një mënyrë për të ndëshkuar partnerin tuaj në seks të shndërruar në një çmim që “jepet” kur partneri juaj është sjellë mirë.

Herë të tjera, ju e gjeni veten në një marrëdhënie pa seks, jo për shkak të urrejtjes ose keqdashjes, por sepse dëshira juaj seksuale ka rënë.

Linku: https://www.yourtango.com/experts/leigh-noren/why-you-feel-emotional-after-sex

Burimi fotos: https://unsplash.com/photos/9vNFtkm-Pus