Home Lifestyle Pyetjet që kurrë nuk duhet të harroni t’ia bëni vetes para gjumit
Pyetjet që kurrë nuk duhet të harroni t’ia bëni vetes para gjumit
0

Pyetjet që kurrë nuk duhet të harroni t’ia bëni vetes para gjumit

0
0

Shumica e kulturave moderne inkurajojnë vëzhgimin e mendimeve dhe ndjenjave tuaja. Studiuesit paraqesin një listë pyetjesh se si mund ta kontrolloni një gjë të tillë.

Sipas tyre ne nuk kemi kohë për të vëzhguar se si po ndihemi pasi kemi mbaruar një detyrë.

Kjo është e rëndësishme sepse na ndihmon të përpunojmë dhe festojmë punën tonë të vështirë.

Kjo duhet të jetë një pjesë e rregullt e ditës tuaj. Nëse merrni kohë për të vëzhguar se si po ndiheni në fund të natës.

Para se të shkoni në shtrat, provoni t’i bëni vetes një nga pyetjet e mëposhtme dhe të mendoni për dy minuta:

Ku ka tension në trupin tim?

A jam i relaksuar?

Si po ndihem tani?

Si mund të jem më i përmbushur?

A jam jam i/e lumtur?

Këto pyetje janë vetëm maja e ajsbergut. Ka aq shumë në të cilat nuk mendojmë nëse nuk i kushtojmë kohë t’i kushtojmë vëmendje mënyrës se si po ndihen trupat dhe mendjet tona. Këto ndjenja mund të na pengojnë ose ndihmojnë gjumin tonë.

Kjo është arsyeja pse ekspertët ju inkurajojnë të vëzhgoni se si po ndiheni në fund të ditës. Kjo do t’ju ndihmojë të relaksoheni gjë që do ta bëjë më të lehtë gjumin.

Linku: https://digtofly.com/the-best-questions-to-ask-yourself-before-bed/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/woman-using-laptop-in-bed-4050387