Home Travel Ëmbëlsirat – specialitet e 22 vendeve në botë
Ëmbëlsirat – specialitet e 22 vendeve në botë
0

Ëmbëlsirat – specialitet e 22 vendeve në botë

0
0

Ëmbëlsira është një nga asortimentet e gatimit që pjesa më e madhe e personave u duket e shijshme dhe nuk mund të bëjnë dot pa konsumuar të paktën një ëmbëlsirë në ditë.
Për të gjithë ju që udhëtoni dhe që adhuroni ëmbëlsirat, mësoni se kush janë specialitet e 22 shteteve të botës:

 

1) France: Crème Brûlée

2) America: Apple Pie

3) Turkey: Baklava

4) Italy: Gelato

5) Peru: Picarones

6) Russia: Syrniki

7) Spain: Tarta de Santiago

8) Japan: Mochi

9) Argentina: Pastelitos

10) England: Banoffee Pie

11) Brazil: Brigadeiros

12) China: Dragon Beard Candy

13) Belgium: Belgian waffle

14) India: Gulab Jamun

15) Austria: Sachertorte

16) Australia: Lamingtons

17) Germany: Schwarzwälder Kirschtorte

18) Iceland: Skyr

19) Canada: Nanaimo Bar

20) South Africa: Koeksisters

21) Sweden: Prinsesstårta

22) Egypt: Om Ali

 

Burimi i lajmit: http://www.harpersbazaar.com/culture/travel-dining/news/g7995/the-best-dessert-in-22-countries-around-the-world/

Burimi i fotos kryesore: © Alexander Dummer   https://www.pexels.com/photo/food-plate-chocolate-dessert-132694/