Home Lifestyle Vajrat esenciale me efekte magjike në shëndet, nuk do ta besoni se çfarë kurojnë
Vajrat esenciale me efekte magjike në shëndet, nuk do ta besoni se çfarë kurojnë
0

Vajrat esenciale me efekte magjike në shëndet, nuk do ta besoni se çfarë kurojnë

0
0

Të gjithë duam të jemi të shëndetshëm dhe të mbajnë larg sëmundjet apo problemet e ndryshme në organizëm.

Ekspertët kanë zbuluar disa vajra esencialë që bëjnë çudira në shëndet dhe jo vetëm.

Një prej tyre është vaji i limonit, ai është një antibacterial shumë i mirë, përdoret për të pastruar në shtëpi, gjithashtu shërben kundër akneve.

Limoni shërben gjithashtu si antidepresiv, lufton ankthin dhe të ndihmon për të humbur peshë.

Vaji i lavandrës është gjithashtu i rallë, ashtu si limoni ai ndihmon kundër stresit, lufton pagjumësinë dhe shërben për të kuruar plagët.

Vaji i kanellës është një produkt i përdorur gjerësisht në kozmetikë. Ai ka gjithashtu efekte kurative anti inflamatore.

Nuk mund të linim pa përmendur edhe vajin e eukaliptit, i cili njihet gjerësisht për efektet e tij anti bakteriale, lufton mykun.

Ky lloj vaji shërben gjithashtu për të forcuar memorien.

 

Link: https://blackdoctor.org/528604/use-these-5-essential-oils-for-better-health/6/

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/three-essential-oil-bottles-2235324/