Home Aktualitet Deputetët si shimpaze, piktura shitet me çmimin rekord
Deputetët si shimpaze, piktura shitet me çmimin rekord
0

Deputetët si shimpaze, piktura shitet me çmimin rekord

0
0

Piktura e famshme e Bansky-t e quajtur “Devolved Parliament” ka kapur një shifër rekord në një ankand në Londër.

Në këtë pikturë artisti sjell dhomën e përfaqësues në Angli të pushtuar nga shimpazetë, një vepër e realizuar prej tij që në 2008.

Piktura u shit për shifrën rekord të 12 milion dollarëve dhe është e para pikturë e artistit të njohur që shitet me këtë shifër rekord.

Ekspertët mendojnë se vlera e pikturës u rrit veçanërisht për shkak të tematikës që ngjall debat në çdo kohë.

Kjo është një pikturë në vaj e stilit viktorian që sidomos në ditët e sotme bart një mesazh të rëndësishëm.

Bansky është një artist i njohur që u bë i famshëm më së shumti prej pikturave murale në rrugë.

Link: https://www.nytimes.com/2019/10/03/arts/design/banksy-devolved-parliament-auction.html

Burimi i fotos: https://www.pexels.com/photo/architecture-art-artwork-bench-206784/