Home Lifestyle Intoleranca ndaj glutenit, ja shenjat më të zakonta që jep organizmi
Intoleranca ndaj glutenit, ja shenjat më të zakonta që jep organizmi
0

Intoleranca ndaj glutenit, ja shenjat më të zakonta që jep organizmi

0
0

Shumë persona janë intolerantë ndaj glutenit dhe konsumi i brumërave mund t’ju shkaktojë shqetësime shëndetësore.

Konkretisht nëse konsumi i makaronave, bukës, apo gjithë produkteve të tjera që përbajnë gluten ju bën të ndieni simptomat e mëposhtme atëherë është e nevojshme që ti shmangni këto ushqime, duke i zëvendësuar me produkte që nuk kanë gluten.

  1. Diare apo kapsllëk

Kjo është një prej shenjave më të zakonshme të personave që janë intolerantë ndaj glutenit.

  1. Fryrje

Një tjetër shenjë e zakonshme është edhe ndjesia e fryrjes që shfaqet edhe nëse nuk keni konsumuar shumë ushqime, dhe sidomos pasi konsumoni brumëra.

  1. Dhimbje abdominale

Këto lloj dhimbjesh mund të kenë shkaqe të ndryshme, por nëse janë të shpeshta dhe ju i ndieni thuajse përditë, atëherë ndoshta një prej shkaqeve mund të jetë pikërisht intoleranca ndaj glutenit.

  1. Lodhje

Edhe ndjesia e lodhjes dhe përgjumjes mund të lidhet me shumë shkaqe, por nëse ndiheni shpesh të lodhur dhe nëse pasi zgjoheni keni ende dëshirë të flini, ndoshta është një shenjë e qartë e problemeve me glutenin.

  1. Të përziera dhe dhimbje koke

Edhe këto janë dy shenja që senjalizojnë problemin e lartpërmendur. Ndërkohë shenja të tjera mund të jenë gjithashtu një memorie e keqe, depresion, ankth apo anemi.

Link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/322050#seven-symptoms

Burimi i fotos: https://unsplash.com/photos/_h-2jrL9cMU