Home Lifestyle Strategjitë që krijojnë baza të forta motivimi tek studentët
Strategjitë që krijojnë baza të forta motivimi tek studentët
0

Strategjitë që krijojnë baza të forta motivimi tek studentët

0
0

Kultivoni vetë-bisedë të orientuar drejt zotërimit.

Në kërkimin psikologjik, ekziston një teori e quajtur vetë-atribuim, e cila eksploron ndryshimet midis një orientimi të pafuqishëm dhe një orientimi rritës/mjeshtëror.

Të menduarit 360

“Modeli dhe programi i funksionit ekzekutiv të të menduarit 360”, i zhvilluar nga Kristen Jacobsen dhe Sarah Ward, ndihmon në mësimin e aftësive “si” që shumë studentëve mund t’u mungojnë kur iu qasen detyrave.

Bazuar në këtë model, studentët fillojnë një projekt ose detyrë duke bërë një plan se si do të duket vizualisht produkti përfundimtar.

Lidhuni përsëri me vlerat për të ndërtuar motivimin e brendshëm.

Hulumtimet na tregojnë se ndërtimi i motivimit ndihmon për të pasur në mendje vlera dhe qëllime specifike. Të kesh mendime të orientuara drejt qëllimit na ndihmon të qëndrojmë në rrugën e duhur dhe të pyesim veten: “Ku dua të shkoj?” dhe “Çfarë është e rëndësishme për mua?”

Linku: https://www.psychologytoday.com/intl/blog/raising-mindful-kids/202211/3-strategies-build-motivation-in-students

Burimi i fotos: pexele.com

tags: