Home Business / Technology YouTube akuzohet për mbledhjen e të dhënave të fëmijëve në Mbretërinë e Bashkuar
YouTube akuzohet për mbledhjen e të dhënave të fëmijëve në Mbretërinë e Bashkuar
0

YouTube akuzohet për mbledhjen e të dhënave të fëmijëve në Mbretërinë e Bashkuar

0
0

YouTube është akuzuar për mbledhjen e të dhënave të shikimit të fëmijëve nën 13 vjeç, në shkelje të një kodi privatësie të të dhënave në Mbretërinë e Bashkuar, i krijuar për të mbrojtur fëmijët.

Aktivisti i fushatës Duncan McCann ka paraqitur një ankesë zyrtare në Zyrën e Komisionerit të Informacionit (ICO).

Ai thotë se faqja po mbledh të dhëna për videot që shikojnë fëmijët, ku po shikojnë dhe në çfarë pajisje po i shikojnë.

Kjo përfshinte trajtimin e të gjithë përmbajtjes së fëmijëve sikur fëmijët po e shihnin atë, madje edhe në llogarinë e një të rrituri, tha ai.

“Ne mbetemi të përkushtuar për të vazhduar angazhimin tonë me ICO-në në këtë punë prioritare, dhe me aktorë të tjerë kyç, duke përfshirë fëmijët, prindërit dhe ekspertët e mbrojtjes së fëmijëve”, tha një zëdhënës.

Firma ka thënë gjithmonë se shërbimi i saj nuk ishte menduar për t’u përdorur nga fëmijët nën moshën 13 vjeç dhe ofron një aplikacion të veçantë për fëmijë të quajtur YouTube Kids si dhe një “përvojë të mbikëqyrur” që kërkon pëlqimin e prindërve.

Zoti McCann thotë se shumë fëmijë shikojnë përmbajtje në YouTube në pajisjet e familjes, ku këto të dhëna mund të mblidhen si parazgjedhje sepse nuk janë të regjistruara si llogari për fëmijë.

Linku: https://www.bbc.com/news/technology-64786968

Burimi i fotos: https://www.bbc.com/news/technology-64786968

tags: