Home Aktualitet George Maharis, ylli i ‘Route 66’, ndahet nga jeta në moshën 94-vjeçare
George Maharis, ylli i ‘Route 66’, ndahet nga jeta në moshën 94-vjeçare
0

George Maharis, ylli i ‘Route 66’, ndahet nga jeta në moshën 94-vjeçare

0
0

Aktori dhe këngëtari Maharis u largua nga drama e CBS pas 82 episodeve kur u diagnostikua me hepatit.

Maharis ishte më i njohur për rolin e tij si karizmatiku Buz Murdock në dramën e viteve 1960 të CBS Route 66.

Ai luajti personazhin për 82 episode – nga viti 1960 deri në 1963 – derisa u sëmur nga hepatiti.

Një mjek i tha atij: “Nëse nuk del tani, ose do të jesh i vdekur ose do të kesh dëmtim të përhershëm të mëlçisë,” rrëfeu ai në Route 66 News në 2007.

Rruga 66 u ndal pak pasi Maharis u largua, pavarësisht përpjekjeve për të vazhduar shfaqjen përpara. Shfaqja mbeti një nga trashëgimitë më të mëdha të Maharis, madje duke ofruar një nominim Emmy për rolin në vitin 1962.

Pas shfaqjes televizive të udhëtimit në të gjithë Amerikën, Maharis e ktheu vëmendjen e tij kryesisht te filmi. Disa nga veprat e tij më të shquara përfshijnë filmat e viteve ’60 Quick Before It Melts, Sylvia, A Covenant with Death dhe The Happening.

Maharis gjithashtu kishte një karrierë muzikore. Në vitin 1962, ai publikoi një album me Epic Records të quajtur George Maharis Sings! Ai e ndoqi atë me tre albume të tjera: Portrait In Music (Expanded Edition), Tonight You Belong to Me dhe New Route: George Maharis (Live). Ai gjithashtu bëri një pjesë të vogël të prodhimeve jashtë Broadway përpara kohës së tij në Route 66.

Aktori ka lënë pas vëllanë Robert Maharis, i cili ka punuar në Hollywood si menaxher i rëndësishëm i vendndodhjes.

Linku: https://people.com/george-maharis-dead-7505015

Burimi i fotos:pexele.com