Home Lifestyle Hapat që iu ndihmojnë në lehtësimin e vetmisë
Hapat që iu ndihmojnë në lehtësimin e vetmisë
0

Hapat që iu ndihmojnë në lehtësimin e vetmisë

0
0

Ndërsa nuk ka mënyra të provuara për të lehtësuar plotësisht ose përgjithmonë vetminë për të gjithë, ka disa qasje që studimet kanë treguar se mund të funksionojnë për shumë njerëz.

Ja disa prej tyre:

Jetoni një jetë autentike, të përcaktuar nga ju, që ju bën të ndiheni të plotë. Duhet të jeni të sinqertë me veten tuaj në mënyrë që të jeni sa më të lumtur dhe të sillni në jetën tuaj të tjerët me mendje të njëjtë.

Mësoni ta doni dhe respektoni veten ashtu siç jeni. Sa më shumë të doni dhe të kujdeseni për veten, aq më shumë të tjerët do të bëjnë të njëjtën gjë për ju.

Lëvizni nga njerëzit që nuk reagojnë ose reagojnë në të njëjtën mënyrë ndaj përpjekjeve tuaja për t’u lidhur.

Kërkoni mbështetje. Nëse ndjenjat tuaja të vetmisë janë të vazhdueshme, një profesionist i shëndetit mendor mund t’ju ndihmojë të gjeni rrënjën e problemit me këshillimin individual dhe/ose në grup.

Mos jini të kënaqur me njerëzit. Të bësh gjithmonë atë që të tjerët duan që ti të bësh, ose atë që mendon se ata presin nga ti, të pengon të jesh i vërtetë me veten dhe të bësh një jetë autentike.

Mos toleroni sjellje toksike nga askush. Rrethanat që lindin si për të rinjtë ashtu edhe për të moshuarit mund të çojnë në marrëdhënie abuzive dhe neglizhuese që më pas mund të bëhen shumë izoluese.

Mos e përcaktoni veten nga mënyra se si mendoni se ju përcaktojnë të tjerët.

Mos e krahasoni jetën tuaj shoqërore me atë të të tjerëve, veçanërisht në mediat sociale. Është veçanërisht e rëndësishme të mbani mend se mediat sociale nuk janë gjithmonë jetë reale dhe jo domosdoshmërisht për t’u besuar.

Mos hezitoni të provoni diçka të re kur ajo që po bëni nuk ju ndihmon të ndiheni më të lidhur dhe të qëllimshëm.

Linku: https://www.psychologytoday.com/us/blog/cravings/202312/10-things-you-can-do-and-not-do-to-feel-less-lonely

Burimi i fotos: pexele.com

tags: