Home Lifestyle Shenjat që tregojnë se jeni të shkatërruar shpirtërisht
Shenjat që tregojnë se jeni të shkatërruar shpirtërisht
0

Shenjat që tregojnë se jeni të shkatërruar shpirtërisht

0
0

1.Ju keni një ndjenjë të përgjithshme themelore ankthi

Ju mund të zgjoheni çdo mëngjes me një ndjenjë frike që nuk ka ndonjë shkak të dallueshëm, por gjithsesi e bën të vështirë të ngriheni nga shtrati. Ndiheni sikur nuk mund ta përballoni jetën.

2.Keni simptoma të rastësishme fizike që përkeqësohen kur jeni nën stres

Ankthi ynë më i brendshëm shpesh shfaqet në trupat tanë. Për shembull, ju mund të vuani rregullisht nga dispepsi nervore, ekzema, dhimbje shpine, migrenë dhe dhimbje koke. Shkenca tani ka vërtetuar përtej dyshimit të arsyeshëm se ekziston një lidhje e fortë midis mendjeve dhe trupave tanë. Simptomat që përkeqësohen nën stresin shpesh janë me origjinë psikologjike.

3.Ju e kapni veten duke fiksuar të kaluarën

Njerëzit e shëndetshëm herë pas here reflektojnë në të kaluarën, por e mbajnë përqendrimin e tyre tek e tashmja dhe e ardhmja.

Një tendencë për tu fiksuar pas gabimeve tuaja të së kaluarës është një shenjë e shëndetit të dobët emocional.

Kjo sugjeron që ju po luftoni për të gjetur mundësi pozitive në situatën tuaj aktuale, e cila nga ana tjetër thekson se ju duhet të bëni ndryshime të rëndësishme për t’u ri-angazhuar në jetë.

4.Keni luhatje humori

Familja dhe miqtë tuaj mund të komentojnë që ju dukeni të paekuilibruar dhe ata mund të hutohen nga ndryshimet tuaja të shpejta të humorit. Kjo mund të jetë shqetësuese. Ju mund të shqetësoheni se po çmendeni, filloni të kërkoni siguri nga njerëzit e tjerë që nuk po e humbni kontrollin e realitetit.

5.Sado që të flini, nuk ndiheni kurrë të pushuar mirë

Ekziston një ilaç i thjeshtë për lodhjen trupore, pushimi. Disa ditë të qeta në shtëpi dhe disa netë të mira gjumi do të lehtësojnë lodhjen e rregullt.

Fatkeqësisht, nëse shpirti juaj është i lodhur, asnjë sasi e gjumit nuk do t’ju çlodhë. Një pjesë mund ta kenë të vështirë të flenë.

Linku: http://powerfulmind.co/your-soul-thats-tired/

Burimi i fotos: https://unsplash.com/s/photos/tired-soul