Home Lifestyle Çfarë duan në të vërtetë fëmijët me prindër të divorcuar
Çfarë duan në të vërtetë fëmijët me prindër të divorcuar
0

Çfarë duan në të vërtetë fëmijët me prindër të divorcuar

0
0

1 Fëmijët që i kanë prindërit e ndarë duan që prindërit e tyre të bashkëjetojnë.

Ata duan që prindërit e tyre të jenë në gjendje të jenë në të njëjtin vend në të njëjtën kohë pa konflikte, shmangie ose ankth. Ata duan që prindërit e tyre të jenë në gjendje të takohen së bashku me mësuesit e tyre, të ulen së bashku në ngjarje, të brohorasin për ta nga e njëjta zbardhues, të pozojnë me ta për foto dhe të festojnë së bashku arritjet e tyre.

2 Fëmijët e divorcuar duan që prindërit e tyre të komunikojnë me respekt.

Ata duan që prindërit e tyre të menaxhojnë emocionet dhe të sillen me përgjegjësi. Fëmijët e tyre duan që prindërit të mos zihen dhe të kritikojnë njëri-tjetrin para tyre.

3 Fëmijët duan që prindërit e tyre të bashkëpunojnë në bashkëprindërim.

Ata duan që interesat e tyre më të mira të jenë fokusi. Nëse ka pasur një marrëdhënie të pashëndetshme, të palumtur, konfliktuale në shtëpi gjatë martesë ata janë pro ndarjes por mduan që të mos iu mungojë ngrohtësia e të dy prindërve.

4 Fëmijët duan që prindërit e tyre të jenë të lumtur qoftë dhe me dike tjetër.

Ata duan që prindërit e tyre të marrin përgjegjësinë për jetën e tyre. Kaq shumë ngecin në dhimbjen e tyre ose e shmangin atë, kështu që ata nuk e bëjnë punën e pikëllimit dhe të lëshimit. Ata thjesht vrapojnë drejt gjësë tjetër pa bërë reflektimin dhe pa marrë mësimet nga kjo periudhë e jetës së tyre.

Linku: https://www.yourtango.com/experts/ann-papayoti/4-basic-things-children-of-divorce-want-from-their-parents

Burimi i fotos: pexele.com