Home Business / Technology E papritur! Facebook rikthen mesazhet brenda aplikacionit 
E papritur! Facebook rikthen mesazhet brenda aplikacionit 
0

E papritur! Facebook rikthen mesazhet brenda aplikacionit 

0
0

Kreu i Facebook Tom Alison ka njoftuar së fundmi se kompania po teston aftësinë e përdoruesve për të hyrë në kutinë e tyre hyrëse të Messenger brenda aplikacionit Facebook.

Në vitin 2016, Facebook hoqi aftësitë e mesazheve nga aplikacioni i tij në web celular për t’i shtyrë njerëzit drejt aplikacionit Messenger, në një lëvizje që zemëroi shumë përdorues.

Tani, kompania po teston një anulim të këtij vendimi. Në një postim në blog, Alison tha se rrjeti social aktualisht po teston këtë ndryshim dhe vuri në dukje se Facebook planifikon ta zgjerojë testin së shpejti.

Ndryshimi vjen pasi Facebook dhe platforma të tjera në pronësi të Meta, po kërkojnë të konkurrojnë me TikTok.

“Gjatë vitit të ardhshëm, ne do të ndërtojmë më shumë mënyra për të integruar veçoritë e mesazheve në Facebook,” tha Alison në postimin në blog. “Në fund të fundit, ne duam që të jetë e lehtë dhe e përshtatshme për njerëzit që të lidhen dhe të ndajnë, qoftë në aplikacionin Messenger ose direkt brenda Facebook.”

Gjatë vitit të kaluar, Facebook është larguar nga fokusimi për të qenë një aplikacion për miqtë e ngushtë dhe familjen, dhe në vend të kësaj është pozicionuar si një platformë zbulimi. Qershorin e kaluar, rrjeti social rinovoi furnizimin e tij “Home” për të përmirësuar zbulimin e përmbajtjes. Në atë kohë, Facebook tha se furnizimi Home shërben si një motor zbulimi për përdoruesit për të gjetur përmbajtje dhe krijues të rinj përmes rekomandimeve algoritmike.

Lëvizja tregoi dëshirën e vazhdueshme të Metës për të ndjekur TikTok, kërcënimin e tij më të madh. Duke pasur parasysh që Facebook është fokusuar në të qenit një motor zbulimi, nuk është për t’u habitur që po kërkon të rikthejë mesazhet brenda aplikacionit. Duke vepruar kështu, ai mund të paraqitet si një vend ku përdoruesit diskutojnë drejtpërdrejt përmbajtjen pasi ta zbulojnë atë. Alison vëren se është e rëndësishme që Facebook ta bëjë më të lehtë për njerëzit që të ndajnë atë që zbulojnë në Facebook përmes mesazheve, pa pasur nevojë të kalojnë në një aplikacion tjetër. Meqenëse TikTok shfaq përmbajtje të re për përdoruesit e tij dhe gjithashtu ofron një vend për ta diskutuar atë përmes DM-ve, Facebook ka të ngjarë të mendojë se duhet të bëjë të njëjtën gjë për të konkurruar me të.

Si pjesë e njoftimit të sotëm, Alison tha se Facebook ka një fillim të shkëlqyeshëm këtë vit dhe se rrjeti social po “lulëzon”.

“Përkundër raporteve të kundërta, Facebook nuk ka vdekur e as po vdes, por në fakt është i gjallë dhe lulëzon me 2 miliardë përdorues aktivë në ditë”, shkroi Alison. “Njerëzit po përdorin Facebook-un për më shumë sesa për t’u lidhur me miqtë dhe familjen, por edhe për të zbuluar dhe angazhuar rreth asaj që është më e rëndësishme për ta.”

Në të ardhurat e saj të tremujorit të katërt të raportuara muajin e kaluar, kompania raportoi të ardhura prej 32.17 miliardë dollarësh në tremujorin e katërt, duke tejkaluar vlerësimet, ndonëse ende në rënie me 4% nga viti në vit dhe që përfaqëson tremujorin e tretë radhazi të rënieve. Megjithatë, aksionet u rritën pasi fitimet e saj u mposhtën falë premtimeve të Metës për “një vit efikasiteti” dhe fokusit të tij të theksuar në metaverse në favor të punës së AI.

Linku: https://techcrunch.com/2023/03/07/facebooks-latest-test-brings-back-in-app-messaging/

Burimi i fotos: freepik.com