Home Business / Technology Kina fshin 1.4 milion postime në mediat sociale për arsyen e veçantë
Kina fshin 1.4 milion postime në mediat sociale për arsyen e veçantë
0

Kina fshin 1.4 milion postime në mediat sociale për arsyen e veçantë

0
0

Kina fshin 1.4 milion postime në mediat sociale në përpjekje për të “pastruar” hapësirën kibernetike.

Në një shtytje agresive drejt ‘pastërtisë së hapësirës kibernetike’, mbikëqyrësi më i lartë kibernetik i Kinës, Administrata e Hapësirës Kibernetike të Kinës (CAC), ka njoftuar se ka fshirë 1.4 milionë postime në mediat sociale dhe ka pezulluar 67,000 llogari të mediave sociale brenda një periudhe dymujore. Goditja është pjesë e një nisme të gjerë “korrigjimi” që synon të kontrollojë keqinformimin, gjenerimin e paligjshëm të fitimeve dhe imitimin e zyrtarëve shtetërorë.

Pastrimi kishte në shënjestër një numër të konsiderueshëm llogarish “vetë media” në platformat e njohura të mediave sociale kineze si WeChat, Douyin dhe Weibo. Këto llogari publikojnë lajme dhe informacione në mënyrë të pavarur, jo të lidhura me media të miratuara nga qeveria ose të drejtuara nga shteti. Që nga viti 2021, Kina ka qenë rigoroze në këtë goditje, me një qëllim për të spastruar miliarda llogari të tilla për të përmirësuar hapësirën kibernetike dhe për të rritur kontrollin e shtetit mbi rrjedhën e informacionit.

Lufta kundër lajmeve të rreme dhe imitimit.

Për më tepër, fushata e ‘korrigjimit’ të CAC u fokusua në kundërveprimin e çështjes në rritje të lajmeve të rreme në internet të nxitura nga teknologjitë e AI.

CAC e përfundoi deklaratën e saj me një thirrje për publikun për të marrë pjesë në monitorimin dhe raportimin e “vetëmedias” të paligjshme, duke ndihmuar në ruajtjen e një hapësire të pastër kibernetike.

Linku: https://bnn.network/tech/cybersecurity/china-deletes-1-4-million-social-media-posts-in-bid-to-clean-cyberspace/

Burimi i fotos: pexele.com

tags: