Home Business / Technology Evropa vendos standarde për pjesën tjetër të botës me ligjet e rëndësishme të AI
Evropa vendos standarde për pjesën tjetër të botës me ligjet e rëndësishme të AI
0

Evropa vendos standarde për pjesën tjetër të botës me ligjet e rëndësishme të AI

0
0

Votimi nga vendet e Bashkimit Evropian erdhi dy muaj pasi ligjvënësit e BE-së mbështetën legjislacionin e AI të hartuar nga Komisioni Evropian në 2021

Rregullat historike të Evropës për inteligjencën artificiale do të hyjnë në fuqi muajin e ardhshëm pasi vendet e BE-së i miratuan të martën (21 maj), një marrëveshje politike e arritur në dhjetor, duke vendosur një pikë referimi të mundshëm global për parmakët për një teknologji të përdorur pothuajse në çdo aspekt të jetës dhe biznesit. .

Akti i AI-së është më gjithëpërfshirës se qasja e pajtueshmërisë vullnetare me prekje të lehta të Shteteve të Bashkuara, ndërsa qasja e Kinës synon të ruajë stabilitetin social dhe kontrollin shtetëror.

Votimi nga vendet e Bashkimit Evropian erdhi dy muaj pasi ligjvënësit e BE-së mbështetën legjislacionin e AI të hartuar nga Komisioni Evropian në vitin 2021, pasi bënë një sërë ndryshimesh kryesore.

Shqetësimet rreth AI që kontribuon në dezinformata, lajme të rreme dhe materiale të mbrojtura nga të drejtat e autorit janë intensifikuar globalisht muajt e fundit mes popullaritetit në rritje të sistemeve gjeneruese të AI si ChatGPT i OpenAI i mbështetur nga Microsoft dhe chatbot Gemini i Google.

“Ky ligj historik, i pari i këtij lloji në botë, adreson një sfidë teknologjike globale që krijon gjithashtu mundësi për shoqëritë dhe ekonomitë tona,” tha në një deklaratë ministri belg i dixhitalizimit Mathieu Michel.

“Me aktin e AI, Evropa thekson rëndësinë e besimit, transparencës dhe llogaridhënies kur kemi të bëjmë me teknologjitë e reja, ndërsa në të njëjtën kohë siguron që kjo teknologji me ndryshim të shpejtë të lulëzojë dhe të nxisë inovacionin evropian,” tha ai.

Linku: https://www.reuters.com/world/europe/eu-countries-back-landmark-artificial-intelligence-rules-2024-05-21/

Burimi i fotos:pexele.com

tags: