Home Lifestyle 5 gjërat që dentistët dëshirojnë t’i dini për kujdesin ndaj dhëmbëve
5 gjërat që dentistët dëshirojnë t’i dini për kujdesin ndaj dhëmbëve
0

5 gjërat që dentistët dëshirojnë t’i dini për kujdesin ndaj dhëmbëve

0
0

1. Shmangni larjen me furçë shumë të fortë

Larja shumë e fortë mund të dëmtojë mishrat e dhëmbëve dhe të shkaktojë dëmtim të dhëmbëve, prandaj jini të kujdesshëm në lidhje me forcën që ushtroni kur lani dhëmbët.

2. Larja me furçë dhe filli me fill janë të rëndësishme

Është thelbësore të lahet të paktën dy herë në ditë, në mëngjes dhe gjithashtu gjatë natës. Mungesa e këtyre masave do të rezultojë në akumulimin e pllakave në dhëmbët tuaj, kjo bën që bakteret që të lulëzojnë dhe të shkaktojnë probleme të mëtejshme me dhëmbët tuaj.

3. Shmangni kafen, duhanin dhe alkoolin

Kafja është jashtëzakonisht acidike dhe përkeqëson smaltin dhe do të njollosë dhëmbët si rezultat i përmbajtjes së taninës. Konsumimi i duhanit dhe alkoolit janë elementë të rrezikshëm për kancerin oral, gojën e thatë, dhëmbët e njollosur dhe të përkeqësuar, si dhe ruajtës të problemeve të tjera dentare dhe orale.

4. Furça juaj e dhëmbëve ka një datë skadence

Furça e dhëmbëve përmban baktere. Sigurohuni që të merrni një furçë dhëmbësh të freskët afërsisht çdo 12 javë. Megjithatë, mos u kapni vetëm pas kufizimit 12-javor, nëse zbuloni se furça juaj po merr erë të keqe ose duket ndryshe, ndërroni furçën tuaj menjëherë.

5. Dieta juaj ka një efekt të madh në dhëmbët tuaj

Sheqeri nuk është fajtori i vetëm i kalbjes së dhëmbëve dhe çrregullimit të mishrave të dhëmbëve, disa ushqime çuditërisht ‘të shëndetshme’ mund të jenë gjithashtu të dëmshme për dhëmbët tanë si limoni, turshitë dhe portokalli. Këto ushqime janë shumë acide në natyrë, të cilat me kalimin e kohës mund të kalbet smaltin e dhëmbëve duke rezultuar në prishje.

Linku: https://www.pinkvilla.com/lifestyle/health-fitness/5-things-dentists-wish-you-know-about-dental-care-1174976

Burimi i fotos: pexels.com