Home Lifestyle Disa arsye alarmante pse niveli i dëshirës seksuale ulet                                                                                                                
Disa arsye alarmante pse niveli i dëshirës seksuale ulet                                                                                                                
0

Disa arsye alarmante pse niveli i dëshirës seksuale ulet                                                                                                                

0
0
  1. Stresi

Vrasësi kryesor i dëshirës seksuale është stresi. Trupi nuk reagon aspak mirë ndaj stresit. Nëse jemi në vështirësi në punë ose në shtëpi me familjen, mund të zbulojmë se mendimi ynë bëhet aq negativ sa ndikon në emocionet tona. Stresi emocional shpesh do të ndikojë në funksionin fizik, duke përfshirë dëshirën dhe performancën seksuale. Është shumë e rëndësishme të shikoni se çfarë ju streson dhe më pas ta merrni këtë në duart tuaja për të gjetur mënyra për ta lehtësuar atë.

  1. Gjatë trajtimit mjekësor

Shumë ilaçe kanë efekte anësore për të cilat mjeku juaj mund të mos ju ketë folur kurrë. Disa medikamente të ndryshme mund të përfshijnë humbje të dëshirës seksuale.

Disa ilaçe kundër depresionit ose antihistaminet mund ta bëjnë këtë, prandaj kontrolloni udhëzimet që ka në kuti. Nëse vuani për shkak të diçkaje që ju është përshkruar, bisedoni me mjekun tuaj dhe njoftoni atë. Ata mund të shikojnë ndryshimin e barnave tuaja.

  1. Marrëdhëniet e krisura

Dëshira seksuale kërkon pasion nga të dyja palët. Debatet, komunikimi i dobët, mungesa e kohës me njëri-tjetrin, tradhtia apo zënkat dhe kritikat e përsëritura do të krijojnë një marrëdhënie që bllokon intimitetin dhe i mungon afërsia. Kur kufijtë rriten, dëshira seksuale në mënyrë të pashmangshme bie.

  1. Varësia nga alkooli

Alkooli mund të zvogëlojë dëshirën tuaj seksuale gjithashtu ul performancën dhe epshin. Enjëjta gjë vlen edhe për drogat rekreative. Të dyja këto mund të jenë gjithashtu një kontribues i madh në depresion dhe ankth. Mundohuni të nisni kujdesin për veten tuaj.

  1. Probleme me Testosteroni

Fizikisht, ka gjithashtu shumë arsye që mund të ndikojnë në epshin tuaj. Testosteroni i ulët është një çështje e zakonshme sepse kur nivelet tuaja ulen, dëshira juaj për seks gjithashtu zvogëlohet. Flisni me mjekun tuaj nëse mendoni se ky mund të jetë një problem serioz për ju. Ju mund të jeni në gjendje të merrni mjekimet e duhura për të rritur nivelet e testosteronit.

Linku: https://www.gq-magazine.co.uk/lifestyle/article/lost-libido

Burimi i fotos: freepik.com