Home Lifestyle Njihuni me këto 7 fakte magjepsëse që të gjitha gratë duhet të dinë për klitorisin
Njihuni me këto 7 fakte magjepsëse që të gjitha gratë duhet të dinë për klitorisin
0

Njihuni me këto 7 fakte magjepsëse që të gjitha gratë duhet të dinë për klitorisin

0
0

Klitorisi është cilësuar shpesh si qendra e kënaqësisë së trupit femëror që prej kohësh ka qenë një mister për burrat dhe gratë.

Shumë prej nesh mendojnë se dimë gjithçka që duhet të dimë për sistemin tonë riprodhues, por kjo mund të mos jetë e vërtetë. Rezulton se klasa shëndetësore mund të mos ju ketë thënë gjithçka që duhet të dini rreth klitit.

Çfarë është klitorisi?

Çdo grua e di se klitorisi ekziston diku atje poshtë, por shumë gra nuk e dinë saktësisht se çfarë është ose çfarë bën.

Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara shpjegon, “Klitorisi është një organ seksual femëror i vendosur në pjesën e sipërme të vulvës, ose organit gjenital të jashtëm femëror”.

Klitorisi përbëhet nga dy pjesë: glansi dhe boshti.

Glansi është pjesa e dukshme e klitorisit, e cila mbulohet pjesërisht ose plotësisht nga kapuçi klitorial.

Faktet e klitorisit #1: Klitorisi është më i madh se sa mendoni

Shumë njerëz mendojnë se klitorisi është një “buton” me madhësi perle, i vendosur në majë të vulvës, por kjo nuk është e saktë.

Klitorisi është në fakt shumë më i madh. Dr. Emily Nagoski i tha Cosmopolitan se klitorisi në fakt shtrihet thellë në trup dhe duket disi si një kockë e madhe.

Boshti, i cili shtrihet në dy crura, është në fakt shumë inç i gjatë, shpjegon Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara.

#2: Shumica e grave kanë nevojë për stimulim klitorial në mënyrë që të arrijnë orgazëm

Kjo është e drejtë, shumica e grave nuk mund të përjetojnë orgazëm vetëm nga penetrimi vaginal.

Psychology Today shpjegon se shumica e femrave kanë nevojë për stimulim klitorial për të pasur një orgazëm.

Për shkak të kësaj, shumë gra nuk përjetojnë fare orgazëm gjatë marrëdhënieve seksuale vaginale.

#3: Klitorisi ka 8000 mbaresa nervore

Klitorisi ka rreth 8000 mbaresa nervore. Kjo është dy herë më shumë se penisi!

Për shkak se ka shumë mbaresa nervore, klitorisi është qendra e kënaqësisë së organit gjenital femëror.

Dr. Debra Herbenick i tha Health: “Klitorisi është pjesa më e pasur me nerva e vulvës”.

Ky përqendrim i mbaresave nervore mund t’i bëjë orgazmat e grave edhe më intensive se ato të burrave, shpjegon Dawn Serra.

#4: Klitorisi është vetëm për kënaqësi, nuk ka të bëjë me riprodhimin

Klitorisi ka vetëm një funksion: të sigurojë kënaqësi.

Pavarësisht se çfarë mund të mendojnë disa njerëz, klitorisi nuk ka të bëjë fare me riprodhimin.

Universiteti i Kalifornisë, Santa Barbara, shpjegon: “Funksioni i vetëm i klitorisit është zgjimi seksual. Ai përmban mijëra mbaresa nervore që funksionojnë për të ofruar kënaqësi.”

#5: Klitorizat vijnë në të gjitha format dhe madhësitë

Ashtu si pjesa tjetër e trupit të femrave, klitorisi është i ndryshëm për të gjithë. Ato vijnë në të gjitha format dhe madhësitë, dhe kjo është krejtësisht normale.

Mund të jenë më të fshehura nën kapuç ose mund të dalin më shumë. Disa janë të vogla, dhe të tjerët janë të mëdhenj.

Çdo vaginë është unike, kështu që çdo klitoris është unik.

Kjo do të thotë se përvoja seksuale e çdo gruaje do të jetë e ndryshme.

#6: Klitorisi mund të bëhet shumë i ndjeshëm

Pothuajse askujt nuk i pëlqen kur klitori i tij preket nga gishtat e thatë ose lodrat e thata të seksit. Për shkak se është shumë i ndjeshëm, klitorisi duhet të trajtohet me kujdes.

Disa femra gëzojnë stimulimin e drejtpërdrejtë të klitorit, ndërsa të tjerat preferojnë kontaktin indirekt, shpjegon Dr. Herbenick.

Thënë kështu, klitorisi mund të arrijë potencialin e tij maksimal të kënaqësisë dhe stimulimi mund të bëhet i pakëndshëm. Doktoresha Diana Hoppe tha për Women’s Health se klitorisi fryhet në madhësi kur po i afroheni orgazmës dhe mund të bëhet shumë i ndjeshëm. Nëse kjo ndodh, thjesht përqendrohuni në zonat përreth dhe jepini klitorisit pak kohë për t’u rikuperuar.

#7: Klitorisi mund të rritet me moshën

Dr. Rebecca Chalker, profesoreshë e seksologjisë në Universitetin Pace dhe autore e “The Clitoral Truth”, shpjegon se me kalimin e kohës, klitorisi mund të ndryshojë madhësinë dhe formën.

Pas menopauzës, nivelet e hormoneve në trupin tuaj ndryshojnë, gjë që mund të çojë në një rritje të madhësisë së klitorisit (dhe nuk është asgjë për t’u shqetësuar).

Linku: https://littlethings.com/lifestyle/sofia-vergara-butt-sculpting-jeans

Burimi i fotos: freepik.com