Home Sport Kryeson me shumën e majme, Cristiano Ronaldo atleti më i paguar në botë për vitin 2023
Kryeson me shumën e majme, Cristiano Ronaldo atleti më i paguar në botë për vitin 2023
0

Kryeson me shumën e majme, Cristiano Ronaldo atleti më i paguar në botë për vitin 2023

0
0

Cristiano Ronaldo është atleti profesionist më i paguar në botë, sipas listës së Forbes 2023 të atletëve me fitime më të larta, pjesërisht për shkak të kontratës së tij prej 75 milionë dollarësh në vit për t’u larguar nga Manchester United dhe për t’iu bashkuar futbollit/futbollit Al-Nassr të Arabisë Saudite.

Forbes përfshiu fitimet vjetore në fushë dhe jashtë fushës së atletëve nga maji 2022 deri në maj 2023. Shifrat në fushë përfshinin paratë e çmimeve, pagat dhe shpërblimet. Të ardhurat jashtë fushës u mblodhën nga marrëveshjet e sponsorizimit dhe nga bizneset anësore nga bisedat me të brendshëm të industrisë.

Në vitin 2023, Ronaldo gati dyfishoi të ardhurat e tij jashtë fushës me 90 milionë dollarë mbi fitimet e tij në fushë prej 46 milionë dollarësh. Vitin e kaluar, të ardhurat e tij prej 60 milionë dollarësh në fushë i kaluan 55 milionë dollarët jashtë fushës.

Lionel Messi ishte atleti më i paguar i Forbes vitin e kaluar me 130 milionë dollarë.

Lexo më shumë: https://www.al-monitor.com/originals/2023/05/cristiano-ronaldo-worlds-highest-paid-athlete-136-million#ixzz80jYVNzkf