Home Lifestyle Arsyet pse prezenca e një kafshe shtëpiake të bën një person më të mirë
Arsyet pse prezenca e një kafshe shtëpiake të bën një person më të mirë
0

Arsyet pse prezenca e një kafshe shtëpiake të bën një person më të mirë

0
0

Kafshët shtëpiake ju ndihmojnë të bëni një gjumë më të mirë gjatë natës.

Studimet kanë zbuluar se njerëzit raportojnë se flenë më mirë kur kanë një kafshë pranë tyre.

Shumë njerëz vuajnë nga mungesa e gjumit, por për shkak se gjumi është tepër i rëndësishëm për shëndetin tuaj fizik dhe mendor, gjëja më e mirë që mund të bëni për veten është të shtoni një kafshë shtëpiake në dhomën e gjumit për të pushuar një natë të mirë.

Kafshët shtëpiake ju bëjnë më të bukur.

Kafshët shtëpiake ju lejojnë të ndërveproni me njerëzit e tjerë në mënyra më pozitive. Kafshët shtëpiake janë gjithashtu të shkëlqyera për t’ju përshëndetur, gjë që ju bën të ndiheni më mirë, duke ju bërë një person shumë më të këndshëm.

Pronarët e kafshëve shtëpiake kanë më pak gjasa të vuajnë nga një çrregullim humori.

Studimet kanë zbuluar se kafshët shtëpiake janë terapi e mirë. Ato mund të ulin ankthin dhe depresionin, si dhe të nxisin lojën dhe ushtrimet. Kafshët shtëpiake ju ndihmojnë të ndiheni më të sigurt dhe të ofrojnë shoqëri të vlefshme. Kjo është e mirë për trurin dhe zemrën tuaj.

Kafshët shtëpiake ofrojnë kontakt fizik.

Hulumtimet kanë treguar se ndiheni më mirë kur keni kontakt fizik. Prekja është e mirë për ju, fizikisht dhe mendërisht, dhe është veçanërisht jetike për një marrëdhënie të shëndetshme.

Kafshët shtëpiake nxisin të qeshurën.

E qeshura mund t’ju mbajë të shëndetshëm dhe kafshët shtëpiake janë burime të shkëlqyera për diçka për të qeshur. Vetëm videot qesharake të maceve janë disa nga përmbajtjet më të ndjekura në internet.

Kafshët shtëpiake ju bëjnë të jetoni më gjatë.

Eshte e vertete! Një studim zbuloi se të kesh një kafshë shtëpiake lidhej me presionin më të ulët të gjakut, gjë që zvogëlon mundësinë e sëmundjeve të zemrës. Studimi gjeti prova bindëse se të jetosh me një kafshë shtëpiake zvogëlon rrezikun e vdekjes nga çdo shkak, veçanërisht nga shkaqet kardiovaskulare.

Kafshët shtëpiake krijojnë qëndrueshmëri.

Jo vetëm që të qenit pronar kafshe rrit lumturinë, por sjell edhe përgjegjësi. Shtimi i pak përgjegjësisë në jetën tuaj ju ndihmon të përqendroheni dhe t’i përmbaheni një rutine.

Linku: https://www.yourtango.com/self/does-having-pet-make-you-better-person

Burimi i fotos: pexele.com