Home Business / Technology Nuk ka më tolerime, Instagram merr këtë vendim të rëndësishëm për përdoruesit e tij
Nuk ka më tolerime, Instagram merr këtë vendim të rëndësishëm për përdoruesit e tij
0

Nuk ka më tolerime, Instagram merr këtë vendim të rëndësishëm për përdoruesit e tij

0
0

Meta njoftoi sot se ka nisur testimin e mjeteve të verifikimit të moshës në Instagram në më shumë vende, përfshirë Kanadanë dhe Meksikën. Qershorin e kaluar, aplikacioni i mediave sociale filloi testimin e opsioneve të reja për përdoruesit për të verifikuar moshën e tyre duke përdorur një nga tre opsionet: ngarkimi i ID-së së tyre, regjistrimi i një video selfie ose kërkimi i miqve të përbashkët për të verifikuar moshën e tyre. Nëse një përdorues tentoi të modifikonte datën e lindjes në Instagram nga mosha nën 18 deri në 18 vjeç ose më shumë, aplikacioni do t’i kërkonte atij të verifikonte moshën duke përdorur një nga tre metodat.

Testi u lançua fillimisht në Shtetet e Bashkuara, dhe më vonë u përhap në Brazil dhe Japoni në tetor. Mjetet e verifikimit të moshës tani po testohen në më shumë vende në Evropë, Meksikë, Kanada, Kore të Jugut, Australi dhe Japoni. Meta planifikon t’i vërë mjetet të disponueshme globalisht në muajt e ardhshëm.

Për të verifikuar moshën tuaj, mund të siguroni një ID si pasaportë ose patentë shoferi. Nëse e bëni këtë, Instagram do ta ruajë ID-në tuaj për 30 ditë në serverët e tij përpara se ta fshijë atë. Nëse nuk keni një ID të vlefshme, mund të zgjidhni metodën e selfie-s me video. Instagram ka bashkëpunuar me startupin e identitetit dixhital me bazë në Londër, Yoti, për këtë opsion. Pasi të ngarkoni një video selfie, ajo ndahet me Yoti, e cila verifikon moshën tuaj duke përdorur AI të trajnuar posaçërisht. Pasi të përfundojë procesi i verifikimit, të dyja kompanitë fshijnë të dhënat.

Opsioni i tretë i verifikimit të moshës quhet “vouching social”, i cili ju lejon të kërkoni nga ndjekësit e ndërsjellë të konfirmojnë se sa vjeç jeni. Personi që garanton duhet të jetë së paku 18 vjeç dhe nuk duhet të garantojë për askënd tjetër në atë kohë. Tre personat që zgjidhni të garantojnë për ju do të marrin një kërkesë për të konfirmuar moshën tuaj dhe do të duhet të përgjigjen brenda tre ditëve. Personat që garantojnë për ju do të marrin opsione për të specifikuar grupin tuaj të moshës, si p.sh. nën 13 vjeç, 13-17 vjeç, 18-20 vjeç, 21 vjeç e lart ose nuk jam i sigurt. Të tre ata duhet të zgjedhin të njëjtin opsion që verifikimi juaj i moshës të miratohet.

Meta thotë se që kur nisi për herë të parë testimin e verifikimit të moshës në Instagram vitin e kaluar, testet e tij treguan se ishte në gjendje të ndalonte 96% të adoleshentëve që tentuan të modifikonin ditëlindjet e tyre nga nën 18 në 18 vjeç e lart në Instagram.

Instagram filloi t’u kërkojë përdoruesve të rinj të shënojnë datën e tyre të lindjes në 2019 në një përpjekje për të ndaluar përdoruesit më të rinj se 13 vjeç që të bashkohen me aplikacionin. Në vitin 2021, rrjeti social e bëri të detyrueshme që të gjithë të japin datën e lindjes. Në të njëjtin vit, ajo lançoi kufizime për adoleshentët, të tilla si bërja e llogarive private si parazgjedhje për përdoruesit nën moshën 16 vjeç dhe bllokimi i DM-ve nga të rriturit e panjohur.

Linku: https://techcrunch.com/2023/03/02/instagram-starts-testing-its-age-verification-tools-in-more-countries/
Burimi i fotos: freepik.com